câine de casă beagle

Câini de casă potriviți pentru orice familie

Dacă sunteți în căutare de câini de casă, însă nu știți care rasă este potrivită pentru o familie, atunci ți-am pregătit o listă cu rase de câini perfecți pentru tine și pentru ceilalți membrii ai familie. Toate rasele de câini au caracteristici speciale, însă sunt anumiți câini care nu s-ar putea integra într-o familie. Câinele este cel mai bun prieten al omului și de aceea cei mai mulți dintre noi avem măcar un câine, mai ales dacă locuim la curte. Chiar și cei care locuiesc la apartament simt nevoia de a avea prin casă un animal de companie, pentru că aceștia te ajută să îți schimbi dispoziția proastă cu care ai venit de la muncă și să uiți puțin de toate problemele și grijile tale. De asemenea, dacă au un câine, vei fi, într-un fel nevoit să ieși prin parc cu el la plimbare. Astfel, vei avea un stil de viață activ. Dacă ești în căutare de câini de casă, atunci te vei putea inspira de lista de mai jos.

Câini de casă – Beagle

Prima rasă de câini de casă pe care o vom descrie este Beagle. Sunt câini de talie medie, inteligenți, foarte jucăuși. Nu te lăsa păcălit de picioarele scurte. Aceștia te vor ține în alertă non-stop, având un chef de joacă nebun. Sunt animale de companie neînfricate, prietenoși și potriviți pentru o familie cu copii. Este o rasă de câine populară, iar urechile rotunde, care atârnă sunt specificul acestei rase. Culorile acestor câini variază, acestea fiind bi-colore – maro și alb, roșu și alb, galben și alb – sau chiar tri-colore – negru, alb și maro. Cu toate că este un câine foarte energic, este și un animal de companie cu un temperament puternic. Poate fi destul de încăpățânat în anumite situații, mai ales atunci când vrei să-l chemi la tine. Acest lucru se datorează instinctului pronunțat de vânătoare, pe care îl moștenește. Este nevoie de multă fermitate, dacă vrei să-l dresezi. Cu toate acestea, un Beagle este un câine de casă perfect pentru orice familie.

Câini de casă – Labrador Retriever

Un câine de casă potrivit pentru orice familie este Labradorul. Un câine de talie mare, dar foarte iubitor, blând și prietenos. Sunt animale de companie entuziaste, care iubesc orice fel de activitate în aer liber, fie că este vorba de înot, aport, sau alt joc. Sunt câini originari din Canada și sunt alegerea mai frecventă a oamenilor atunci când vine vorba de un animal de companie potrivit pentru o familie. Este o rasă de câine prietenoasă, jucăușă și se adaptează ușor la apartamente. Un Labrador este un animal de companie afectuos cu familia, prietenos atât cu copii, cât și cu străinii. Caracterul jucăuș te va ține în alertă toată ziua și cu un astfel de câine în casă nu te vei plicitisi.

Câini de casă – Pitbull

Deși cei mai mulți oameni nu au o părere atât de bună despre această rasă, un Pitbull este o rasă de câine grozavă cu copii, atâta timp cât are parte de un dresaj corect, încă de la primele luni de viață. Este un câine extrem de deștept, fiind ușor de dresat, căruia îi place să le facă pe plac stăpânilor. Pitbulii sunt câini jucăuși și activi, care au nevoie de multă mișcare.

Câini de casă – Setter Irlandez

Un Setter Irlandez este un câine potrivit pentru o familie numeroasă, deoaree este un animal de companie căruia îi place să fie înconjurat de mulți oameni li să se joace. Este un câine jucăuș, activ și foarte inteligent. Se adapteză imediat la orice mediu.

Câini de casă – Ciobănesc German

În ciuda aparențelor, un Ciobănesc German este un câine blând, fiind potrivit pentru situațiile de urgență. Este un câine deștept, ascultător, ușor de controlat. Este un câine utilitar, fiind folosit de poliție, armată și autoritățile vamale, precum și de salvamontiști și în situațiile de terapie, de căutare în avalanșe și ca și câine ghid pentru persoanele nevăzătoare. Este un câine loial, care se înțelege de minune cu copii. Un Ciobănesc German trebuie să fie mereu stimulat fizic și mental. Dacă nu are parte de mișcare fizică zilnică, atunci aceștia vor deveni agitați și vor căpăta anumite obiceiuri proaste. Este un partener de joacă minunat, dar și un paznic incredibil.

Câini de casă – Border Collie

Un câine din rasa Border Collie este perfect pentru orice familie, fiind animale de companie care stabilesc repede o relație de atașament cu membrii familiei. Trebuie să fie menținuți constant activi din punct de vedere fizic și mental. În caz contrar, se vor plictisi și vor dezvolta anumite probleme de comportament, pe care la un moment dat nu le vei mai putea tolera. De aceea, este indicat ca atunci când îți iei un astfel de câine să ai în vedere acest lucru.

Câini de casă – importanța lor într-o familie

Este mereu o idee bună să ai câini de casă, dacă dispui de o grădină mare. Astfel, nu vei mai grija de a-l scoate la o plimbare. Însă, chiar dacă stai la apartament, nu înseamnă că nu poți avea un câine. Mai mult de atât, cu un astfel de animal de companie, vei face mișcare fizică în fiecare zi. Un câine este o binecuvântare pentru orice familie. Aceștia sunt un beneficiu, atât pentru sănătatea ta fizică, cât și cea psihică. Cu un câine nu te vei simți niciodată singur, iar atunci când te vei întoarce acasă după o zi de muncă obositoare, un câine te va scoate din orice dispoziție proastă și îți va oferi mereu o sursă de fericire constantă. Câinii sunt potriviți pentru compania copiilor, aceștia consolidând sistemul lor imunitar. Este bine ca cei mici să aibă un câine de la cele mai fragede vârste, învățând astfel ce înseamnă responsabilitatea, devotamentul și atenția.

Biotur stă la dispoziția voastră cu produse de calitate pentru animale de companie, de la accesorii pentru câini, până la mâncare premium perfectă pentru o dezvoltare armonioasă.

Câinii de casă sunt mereu o sursă de fericire, iar dacă nu știți ce rasă este mai potrivită, atunci aruncați un ochi peste lista de mai sus.

Trimiteți-ne e-mail