mancare pentru caini

Mâncare pentru câini – ce e mai bun pentru animalul tău de companie

Mâncarea pentru câini trebuie aleasă cu atenție, deoarece fiecare animal de companie are nevoie de o alimentație adecvată rasei. Pe piață găsim diferite sortimente de hrană pentru câini, însă trebuie să optăm pentru cea mai bună variantă. Această alegere poate fi una destul de dificilă, mai ales că avem la dispoziție o așa gamă extinsă de mâncare pentru patrupezi. În articolul de astăzi vă vom prezenta cum să alegeți cea mai bună mâncare pentru câini și recomandarea noastră pentru animalul dumneavoastră de companie.

Mâncare pentru câini – nutrienți esențiali pentru animalul tău de companie

Mâncarea pentru câini trebuie să conțină nutrienții esențiali pentru o creștere sănătoasă. De aceea, atunci când cumpărăm mâncare pentru animalul nostru de companie trebuie să fim atenți ca aceasta să conțină proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale:

  • Proteinele sunt importante pentru o creștere sănătoasă a câinelui nostru, dar și pentru dezvoltarea musculaturii. Câinii de talie mare și cei care fac multă mișcare au nevoie de aportul necesar de proteine pentru a se menține în formă. Acești nutrienți se găsesc în carne și în produse de origine animală.

  • Carbohidrații trebuie să fie prezenți în alimentația câinelui nostru, întrucât aceștia oferă energie și ajută la funcționarea sistemului digestiv.

  • Grăsimile reprezintă cea mai importantă sursă de energie pentru câini și contribuie la asimilarea vitaminelor și mineralelor. Din categoria acestor nutrienți fac parte acizii grași esențiali Omega-3 și Omega 6. Putem include cu încredere carbohidrații în dieta câinelui.

  • Vitamine și minerale sunt esențiale pentru o creștere sănătoasă a patrupedului nostru. Le putem găsi în hrana pe care o cumpărăm, dar puteți apela și suplimente alimentare pentru a crește aportul de vitamine și minerale, mai ales pentru câinii în vârstă.

Mâncare pentru câini – stabilirea unui program de hrănire

Mâncarea pentru câini trebuie aleasă cu grijă și este recomandat să stabilim un program de hrănire pentru animalul nostru de companie. Este mai ușor să știm cu exactitate momentele când trebuie să mănânce și să bea câinele, mai ales dacă acesta trebuie scos la plimbare.

Majoritatea persoanelor lucrează și nu se află acasă ziua. De aceea, programul nostru personal influențează și programul de hrănire a câinelui. De cele mai multe ori, ne vedem animalul de companie doar dimineața și seara. Este ideal să stabiliți un program de hrănire pentru câinele dumneavoastră. Puteți să-i dați câinelui să mănânce de două ori pe zi, la ore exacte. Puteți apela la sfatul medicului veterinar, în cazul în care nu știți când este cel mai bine să hrăniți câinele.

Mâncare pentru câini în funcție de talie și vârstă

Atunci când alegem mâncarea pentru câini trebuie să ținem cont și de vârsta și talia animalului de companie. Fiecare stadiu al dezvoltării câinelui înseamnă și mâncare diversificată.

Există trei tipuri de hrană pentru fiecare etapă din viața animalului nostru de companie: junior, adult și senior. Pentru un câine junior, perioada cuprinsă între 6 luni – un an, mâncarea trebuie aleasă cu grijă, deoarece este în perioada de creștere și are nevoie de multe vitamine. Pentru un câine adult, perioada cuprinsă între un an și 7 ani, patrupedul are nevoie de mâncare specială, care să îl ajute să își mențină energia și vitalitatea. De asemenea, mâncarea pentru câini trebuie aleasă cu grijă pentru a nu exista riscul apariției obezității. Peste vârsta de 7 ani, câinele tău este senior iar alimentația trebuie adaptată. Hrana trebuie să conțină nutrienții necesari care să îi ofere un nivel ridicat de energie și care să prevină riscul apariției diferitelor boli. Problemele digestive sunt des întâlnite la câinii bătrâni, de aceea este important să le oferi mâncarea potrivită nevoilor lor.

Mâncare pentru câini – cum alegi cea mai bună variantă

Mâncarea pentru câini poate deveni greu de ales, întrucât nu știm care este cea mai bună variantă. Pe piață găsim o varietate mare de produse, dar care este potrivită câinelui nostru?

Atunci când dorim să cumpărăm mâncare pentru câini, trebuie să luăm în considerare vârsta și talia acestuia, precum și aportul de nutrienți inclus în hrana respectivă. De cele mai mulre ori, oamenii optează pentru hrana uscată. Acestă categorie se distinge pe trei praguri de calitate:

Hrană Super premium

Hrana Super Premium este cea mai bună variantă pentru câinele nostru, oferind toți nutrienții necesari pentru o creștere sănătoasă și o dezvoltare armonioasă a patrupedului. Biotur vă recomandă CHICOPEE PRO NATURE LINE ADULT. Cu ajutorul surselor de proteine de înaltă calitate, s-a dezvoltat rețeta echilibrată pentru cerințele speciale ale câinilor cu pedigree. Poate fi administrată începând cu vârsta de un an. În compoziția produsului regăsim făină din carne cu proteină de pasăre (deshidratată) grâu, orz, făină de grâu, porumb, grăsime animală, tărâțe de grâu, pulpă de sfeclă (fără zahăr), carne de pește, drojdie (deshidratată 0,5%), proteină hidrolizată, clorhidrat de sodiu, orez, clorhidrat de potasiu.

În gama Chicopee, Biotur oferă 3 game:

Hrană Premium

Hrana Premium este o variantă puțin mai ieftină și cu o calitate mai scăzută, însă este recomandată ca mâncare pentru câini. Este ideal să ne uităm pe eticheta produsului, pentru a găsi un echilibru între substanțele nutritive: vitamine, proteine și grăsim.

Hrana economică

Hrana economică este cea mai ieftină, dar și cea mai slab calitativă. Nu conține carne, ci numai înlocuitori. Nu este recomandată acest tip de mâncare pentru câini, întrucât nu aduce niciun aport nutritiv animalului tău de companie. De asemenea, conținutul de gluten este ridicat, ceea ce nu este un lucru bun. Câinele tău va consuma și acest tip de hrană, însă o alimentație necorespunzătoare poate duce la dezvoltarea unor boli digestive, a cancerului sau alergiilor. Așadar, chiar dacă vei da mai puțini bani pe această mâncare, vizitele la veterinar vor fi mai dese, iar costurile pe măsură.

Biotur stă la dispoziția dumneavoastră cu ultimele noutăți legate de animalul dumneavoastră de companie. Pe platforma Biotur Shop puteți să achiziționați produsele necesare pentru o dezvoltare sănătoasă a animalelor, având la dispoziție produse PET, VET și produse destinate deratizării.

Trimiteți-ne e-mail