mancare pisici

Mâncare pisici – hrana echilibrată pentru animalul tău de companie

Astăzi, gama pentru mâncare pisici este una variată. Astfel, proprietarii de animale nu știu care este alegerea potrivită pentru animalul lor de companie. Hrană uscată sau hrană umedă? Pisica ta sau câinele tău trebuie să aibă o dietă echilibrată, care să conțină vitaminele și nutrienții potriviți pentru o dezvoltare sănătoasă și armonioasă. Stilul de viață, precum și diferitele afecțiuni de care poate suferi animalul tău de companie trebuie luate în considerare atunci când alegem mâncarea pentru pisică.

Mâncarea pentru pisici trebuie aleasă cu atenție, astfel încât animalul tău de companie să nu aibă probleme de sănătate. Cu siguranță, nu îți dorești ca pisica ta să aibă nevoie de vizite la medicul veterinar în mod constant. Biotur îți prezintă ghidul pentru alimentația pisicii tale și recomandările noastre în materie de hrană premium.

Mâncare pisici – cum facem cea mai bună alegere

Mâncarea pentru pisici este importantă pentru stilul de viață al animalului tău de companie. Mica ta felină are nevoie de o dietă echilibrată, bogată în nutrienți, care să îi ofere aportul de energie necesar zilnic. Orice pisică are nevoie de următoarele elemente esențiale, de bază ale nutriției oricărei pisici. Astfel, trebuie să includem în hrana animalului nostru de companie:

  • Taurină – aminoacid esențial, pentru inimă, retină, funcția reproductivă. De asemenea, taurina susține circulația sanguină și are un efect antioxidant, care oferă protecție împotriva îmbătrânirii. Este important ca mâncarea pentru pisici să aibă un conținut ridicat de taurină, deoarece felinele nu o pot produce singure. De asemenea, dacă există un deficit de taurină, există riscul ca pisica să dezvolte o afecțiune cardiacă numită cardiomiopatie dilatativă (CMD).

  • Proteină dintr-o sursă specifică de carne, pește sau pasăre; Pisicile au nevoie de o cantitate semnificativă de proteine, întrucât acestea sunt o sursă importantă de energie. De asemenea, proteine reprezintă elemente esențiale pentru o dezvoltare armonioasă a animalului nostru de companie și contribuie la dezvoltare, vindecare sau gestație sănătoasă.

  • Alte vitamine, minerale, enzime și acizi grași – vitaminele și enzimele au diferite roluri în organism, precum: reglarea metabolismului calciului și fosforului, protecție împotriva procesului oxidativ celula, formarea celulelor sanguine și coagularea, sinteza hormonilor ca parte a procesului de reproducție, sau reglarea creșterii celulelor epidermului (stratul exterior al pielii) și producția de sebum. De asemenea, acizii grași au roluri structurale pentru celule sau acționează precum precursori ai anumitor hormoni.

Mâncare pisici în funcție de vârstă
Atunci când alegem
mâncarea pentru pisici, trebuie să ținem cont și de vârsta animalului de companie. În prima parte a vieții, puii de pisică vor fi hrăniți cu laptele matern al pisicii mame, sau cu lapte praf special adaptat nevoilor puilor de pisică. De la vârsta de o lună și jumătate, pisica va putea să consume și mâncare umedă special concepută pentru pui, care va fi completată cu mâncare uscată. Este indicat să eviți să hrănești pisicile cu vârsta de până la 20 de săptămâni cu carne crudă. De asemenea, nu este indicat să îi dai pisicii tale oase fierte, deoarece se poate îneca cu ele.

În cazul în care pisica a fost castrată, alimentația animalului de companie trebuie schimbată. Este important să alego o hrană uscată ce îi poate proteja pisicii rinichii și care să poată să prevină obezitatea. De asemenea, odată cu sterilizarea scade și necesarul caloric cu până la 30%.

Mâncarea pentru pisici – ce alimente trebuie să evităm

Mâncarea pentru pisici trebuie să fie bogată în proteine, vitamine și alte enzime necesare, însă există anumite elemente ce trebuie interzise pisicilor. De cele mai multe ori, stăpânii animalelor de companie nu fac o selecție a alimentelor ce nu trenuie consumate de pisica sau câinele nostru. Pisica nu ar trebui să consume următoarele:

  • Lapte și lactate – chiar dacă pisicile adoră laptele și produsele lactate, micile feline sunt intolerante la lactoză. Sistemul digestiv a pisicilor nu poate procesa lactate, iar acest lucru poate duce la diaree sau la alte complicații ce pot apărea din cauza acestei afecțiuni.

  • Ceapă și usturoi – aceste alimente, dacă sunt administrate în mod regulat , vor afecta globulele roșii din sângele pisicii, ceea ce poate duce la anemie

  • Struguri și stafide – pisica ta poate suferi de insuficiență renală, dacă consumă aceste două alimente, chiar și în cantități mici. Așadar, încearcă să ții departe pisica de struguri și stafide.

  • Ciocolata – acest aliment este unul dintre cei mai toxici pentru pisică, întrucât poate cauza un ritm cardiac neregulat, crize sau chiar moarte. Ceea ce face ciocolata un aliment atât de problematic este teobromină, o parte componentă a boabelor de cacao.

  • Ficat – poți include ficat în mâncarea pisicii, însă în cantități mici. Dacă este consumat în exces, ficatul poate cauza exces de vitamina A, ce poate afecta sistemul osos al pisicii, cauzând afecțiuni precum osteoporoză sau chiar decesul.

  • Ouă crude – pisica ta nu ar trebui să consume ouă crude, deoarece ouăle pot avea diferite bacterii precum Salmonella. De asemenea, albușul unui ou nu este indicat pentru animalele de companie. Acestea conțin o proteină numită avidină, care se fixează pe vitamina B7, iar organismul pisicii nu poate să le absoarbă. Dacă doriți să includeți ouă în alimentația pisicii, puteți să o faceți, dar în cantități reduse. Fierbeți oul, îndepărtați coaja și pisica dumneavoastră se poate bucura de o cantitate limitată.

Mâncare pisici oferită de Biotur

Mâncarea pentru pisici oferită de Biotur este potrivită pentru animalul tău de companie, întrucât conține toți nutrienții necesari unei dezvoltări sănătoase. Pe piață găsim o varietate mare de produse, însă cum știm să alegem cea mai bună hrană?

Atunci când alegem mâncarea pentru pisici trebuie să ținem cont de mai multe aspecte, cum ar fi vârsta animalului, rasa și dacă este sau nu sterilizată. Biotur Shop pune la dispoziția dumneavoastră hrană super-premium. Special concepută pentru animalele de companie, mâncarea oferită de Biotur este special concepută penttru pisica dumneavoastră. Pisicile merită ce e mai bun, iar calitatea și savoarea mâncării uscate oferite de Biotur este preferată de prietenii necuvântători.

În gama Chicopee, Biotur oferă 3 game:

Astfel, Biotur vă oferă HRANA USCATA PENTRU PISICI SUPER-PREMIUM CHICOPEE CAT CNL ADULT OUTDOOR POULTRY – conține carne proaspătă de pasăre (proaspată, 20%), grâu, orz, struguri (uscati), carne de pasăre (uscată), grăsimi animale, proteină hidrolizată, făină de grâu, făină integrală de grâu, ficat, celuloză, carne de porc (uscată), făină de pește, semințe de in, praf de ou, drojdie (uscată), ulei de somon, mazăre (uscată, 0,4%), carbonat de calciu, clorură de potasiu, cicoare (uscată).

Biotur stă la dispoziția dumneavoastră cu ultimele noutăți legate de animalul dumneavoastră de companie. Pe platforma Biotur Shop puteți să achiziționați produsele necesare pentru o dezvoltare sănătoasă a animalelor, având la dispoziție produse PET, VET și produse destinate deratizării.

Trimiteți-ne e-mail