Rase de câini

Rase de câini

Există diferite rase de câini, iar noi îți vom prezenta câteva dintre ele. De cele mai multe ori, oamenii simt nevoia de a avea un animal de companie, indiferent dacă stau la casă sau la bloc. Câinele este cel mai bun prieten al omului și asta se poate observa la relația specială care se creează între câine și stăpân. Sunt niște ființe iubitoare, protective și foarte inteligente. Din cele mai vechi timpuri, câinii au fost folosiți de oameni la vânătoare, pază sau la pășunare. Câinii se pot adapta la orice mediu, iar cei mai mulți dintre ei sunt ușor de dresat. E adevărat, unele rase sunt puțin mai încăpățânate și puteți avea câteva probleme în ceea ce privește dresajul. Dar un câine va aduce numai bucurie într-o casă, iar multe rase de câini sunt folosite în ameliorarea diferitelor boli, precum epilepsia. De asemenea, unii câini sunt de mare ajutor nevăzătorilor, întrucât îi ghidează și îi ajută oriunde se duc și îi atenționează atunci când este un pericol. Este incredibil ce pot face unele animale. Haideți să vedem câteva dintre rasele de câini.

Rase de câini – talie mare

Să începem prezentarea de rase de câini cu câinii de talie mare. Aceștia pot părea înspăimântători, din cauza dimensiunii lor, însă cei mai mulți dintre ei sunt niște ființe calme, iubitoare și cărora le place să se relaxeze. Câinii de talie mare pot fi mai ușor crescuți la curte, întrucât așa vor avea mai mult spațiu unde să alerge sau să se joace. Însă, și cei care locuiesc la apartament pot avea un câine de talie mare, deoarece majoritatea timpului îl pot petrece dormind pe canapea. Este important, să îi scoateți la plimbare, pentru a face mișcare fizică zilnic. Sedentarismul poate dăuna animalelor, putând să le provoace diferite boli, precum obezitatea.

Rase de câini – Dog German

O rasă de câini impresionantă prin dimensiunea lor, Dog German poate părea puțin dominant, datorită înălțimii impunătoare. Însă, chiar dacă pare foarte mare și puternic, aceasta rasă este cunoscută drept un „uriaș blând”, datorită firii sale iubitoare și calme. Sunt animale de companie potrivite pentru familie, fiind necesară îngrijire minimă și exerciții fizice zilnice. Un Dog German are înălțimea între 71 și 80 de cm, iar atunci când se ridică în două picioare poate depăși înălțimea unui om. Este un câine prietenos, cu aspect nobil, elegant, cu corp de formă pătrată, musculos, robust. Greutatea câinelui se încadrează între 45 și 60 de kg. Blana are păul scurt, lipit de corp și poate fi de culoarea cafenie, neagră, tigrat, sau cu mantă (negru cu guler, piept, bot si picioare albe).

Saint Bernard

Saint Bernard este o rasă de câine cunoacută pentru firea iubitoare și calmă, fiind un animal de companie ideal pentru o familie cu copii. Sunt animale robuste, impunătoare prin mărimea lor (70 cm până la umăr), masive, însă foarte calmi. Sunt ideali pentru alpiniști. Au un cap mare, cu o frunte încrețită, un bot scurt și ochi de culoare închisă. Greutatea animalului se încadrează între 55 și 81 de kg. Saint Bernard năpârlește de două ori pe an, având o blană deasă. Acest câine nu suportă căldura și poate suferi de numeroase afecțiuni congenitale.

Mastiff

Mastiff este o rasă de câine de talie mare, fiind la fel ca cei de mai sus, un câine blând și iubitor. Este un animal de companie potrivit pentru o familie. Mastifful poate ajunge la o înălțime de 76 cm până la umăr și poate avea o greutate de 86 de kg. Corpul animalului este alungit, musculos, acoperit cu un strat dublu de blană cafenie, portocalie sau maronie, dungată. Sunt animale de companie magnifice, fiind protectivi și ușor de dresat.

Alte rase de câini de talie mare sunt Mastiff Napoletan, Ciobănesc belgian, Mastiff Tibetan, Ogar (afgan, Ogar arab Sloughi, Ogar de Ibiza, Ogar irlandez, Ogar italian, Ogar spaniol, Otterhound), Labrador, Golden Retriever, altele.

Rase de câini – Câini de talie mică

A doua categorie de rase de câini sunt câinii de talie mică. Aceste animale de companie sunt ideale pentru cei care stau la apartament, și nu numai. Pot fi destul de energici, și câteodată mult mai răi decât câinii de talie mare. Personalitățile foarte puternice pot da câteva bătăi de cap stăpânilor, însă vă asigurăm că sunt niște animale de companie care vă vor face fericiți și mult mai activi.

Chihuahua/Terrier mexican

Un Chihuahua este un câine de dimensiuni foarte mici, fiind animale de companie cu personalități puternice. Sunt câini energici, care se cred regii sau reginele casei, cărora le place să alerge, să se joace și să petreacă timp cu stăpânii lor. Cântărește mai puțin de 3kg. Are urechile ascuțite, îndreptate în sus și ochii proeminenți și luminoși, foarte expresivi.

Dachshund

O rasă de câine folosită inițial ca rasă de vânătoare, Dachsund este un câine cu spirit de aventură și foarte energici, chiar dacă au niște picioare foarte mici. Sunt câini potriviți pentru o familie, atât la curte, cât și la apartament. Are nevoie de dresaj intens. Acești câini de talie mică sunt pietenoși, încrezători, mereu entuziaști.

Pinscher german

Un pinscher german este un câine foarte iubitor, prietenos, potrivit pentru o familie. Este o veche rasă germană care a ajutat la crearea altor rase, precum Doberman-ul sau Schnauzer-ul. Este un câine de talie medie, cu aspect pătrat, cu dimensiuni armonioase, obust dar eleganți. Coada este de obicei tăiată, iar urechile sunt de asemenea tăiate, în funcție de preferințele stăpânilor, pentru a se ridica. Pinscher-ul este un câine cu personalitate, energic, cu o capacitate mare de adaptare și foarte voios. Dresajul acestei rase de câini se realizează ușor, îndrăgind activitățile sportive canine.

Alte rase de câini de talie mică sunt Fox terrier, Boston Terrier, Pomeranian, Pudel în miniatură, Pug, Pumi, Shih Tzu, Shiba Inu, Spitz Japonez, Teckel, Corgi și multe altele.

Rase de câini – ai grijă de câinele tău cu Biotur!

Indiferent de ce rase de câini vreți să aveți, toate animalele de companie sunt ideale pentru orice familie. Biotur vă vine în ajutor cu produse de calitate pentru toți patrupezii. Aici veți găsi accesorii pentru câini și mâncare premium, adecvată pentru orice rasă.

Trimiteți-ne e-mail