Transportul animalelor cu avionul

Transport animale cu avionul – ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești cu animalul de companie

Dacă vrei să știi mai multe legat de transportul animalelor cu avionul atunci citește cu atenție articolul acesta. Îți vom furniza toate datele necesare pe care trebuie să le cunoști în cazul în care dorești să călătorești cu animalul tău de companie. Există o serie de reguli, care trebuie respectate, pentru a nu interveni diverse probleme în momentul îmbarcării. Unora dintre noi ne este greu să ne despărțim de prietenul nostru necuvântător, sau poate nu avem cu cine să îl lăsăm dacă plecăm într-o vacanță prelungită. De aceea, există posibilitatea să călătorești cu câinele, pisica sau orice alt animal de companie, atâta timp cât sunt respectate toate normele impuse de lege.

Transport animale cu avionul – condiții

V-ați gândit să plecați într-o vacanță, însă nu vreți să vă lăsați câinele acasă singur? Atunci este important să cunoașeți regulile impuse pentru un transport de animale cu avionul. Unele animale de companie se atașează foarte mult de stăpânii lor, iar faptul că există posibilitatea să stea departe de ei, chiar și pentru câteva zile, le poate afecta bunăstarea lor emoțională. De aceea, dacă plănuiți o vacanță ce implică călătoria cu avionul, atunci nu este nicio problemă. Animalul dumneavoastră de companie vă poate însoți, însă este bine să aveți în vedere toate detaliile legate de zbor cu companie aeriană, pentru a evita orice fel de probleme. Fiecare amănunt este esențial, de la documentele animalului de companie, până la dimensiunile și tipul cuștii în care va fi transportat. Regulile pot fi diferite, în funcție de operatorul aerian. Unele companii impun un număr limită a animalelor care pot circula cu avionul, iar altele pot interzice transportarea lor, cu excepția câinilor cu rol de ghid pentru persoanele cu deficiențe de văz.

Transport animale cu avionul – ce trebuie să ai în vedere înainte de zbor

Pentru a nu avea probleme cu transportul animalelor cu avionul, actele sunt cele verificate prima dată. Conform legilor Uniunii Europene, animalele de companie trebuie să aibă un cip de indentificare, atunci când circulă înafara țării. De asemenea, trebuie să aibă vaccinul împotriva rabiei, iar patrupezii trebuie să dețină un pașaport emis de medicul veterinar. Vaccinul trebuie realizat înainte de data marcării cu microcip. Animalul de companie nu poate avea mai puțin de 12 luni la administrarea vaccinului. În cazul în care călătoriți în Marea Britanie, Irlanda, Suedia sau Finlanda, animalul de companie trebuie să fie deparazitat. Unele companii aeriene nu acceptă transportul animalelor de companie cu avionul pe timp de vară. Fiecare linie aeriană are propriile reguli, de aceea trebuie să vă interesați dinainte de toate acestea.

Transport animale cu avionul – cușca

Pentru un transport de animale cu avionul, trebuie să aveți în vedere că animalul dumneavoastră de companie trebuie să aibă o cușcă specială, autorizată de companiile aeriene. Astfel, în fucție de dimensiunile câinelui, cușca trebuie să fie suficient de mare, pentru ca animalul de companie să se poate ridica și să se întoarcă.

În cabina avionului sau în cală?

Această întrebare este una foarte importantă atunci când vreți să călătoriți cu animalul de companie. În funcție de dimensiunile patrupedului, acesta poate fi luat în cabina avionului sau dus în compartimentul cu bagaje. Poate fi o experiență neplăcută, mai ales dacă zborul este unul lung. Puteți să lesați în cușca câinelui jucăria preferată sau o păturică. Unele companii aeriene, permit animalelor de companie să stea cu stăpânii lor în cabină, dacă greutatea lor nu este mai mare de 6 – 8 kg. De asemenea, dacă vizitezi Marea Britanie, animalul de companie poate fi transportat doar în bagajul de cală, conform regulilor statului.

Ce fel de genți transport animale sunt acceptate pe avion?

În cazul în care dorești să călătorești cu avionul cu animalul de companie, atunci ai nevoie de o cușcă de transport, care să fie conformă cu cerințele IATA (Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni). Pasagerii care îndeplinesc condițiie IATA, dar și cele specifice companiei aeriene, pot transporta animale pe avion fără nicio problemă. Cerințele minime IATA pe care trebuie să le îndeplinească o geantă de transport sunt următoarele:

– Cușca trebuie să aibă o bază rigidă, rezistentă și impermeabilă

– De cele mai multe ori, operatorii aerieni solicită ca podeaua să fie acoperită cu materiale absorbante (covorașe, pet paduri)

– Pereții laterali ai cuștii trebuie să permită circulația liberă a aerului în interiorul genții, pentru o ventilație corespunzătoare

– Cușca trebuie să aibă un sistem de închidere sigur, care să împiedice animalul de companie să părăsească cușca pe toată durata călătoriei (sunt recomandate gențile de călătorie care se închid cu fermoare).

– Cușca de transport trebuie să încapă sub scaunul pasagerului, iar animalul de companie să rămână acolo pe tot parcursul călătoriei

– Dimensiunile cuștii trebuie să corespundă cu cele ale animalului de companie, pentru ca zborul să fie unul plăcut și pentru patruped

Biotur pune la dispoziția dumneavoastră cuști care sunt conforme cu cerințele IATA și îndeplinesc toate standardele pentru transportul aerian. Cuștile SKUDO 6 sunt ideale pentru transportul animalelor cu avionul, trenul sau mașina. Cuşca este echipată cu încuietoare de siguranţă cu „control dual” şi o uşă solidă realizată din oţel, cu orificii laterale pentru circulaţia adecvată a aerului, cu un mâner rotativ, pentru versiunea carucior, retractabil şi extensibil. Cuşca este fabricată din material plastic foarte rezistent pentru cainii de talie medie si mare. Sunt incluse şi cleme pentru o fixare mai bună a uşii şi 8 şuruburi care pot fi fixate în găurile de închidere laterale. Opţional, pot fi ataşate roţi printr-un sistem de montaj foarte facil. Ușa grilată poate fi demontată complet și astfel transformați cușca într-un loc de relaxare și dormit. Așezați pur și simplu o păturică moale în cușcă, iar câinele se va simți super confortabil.

Transport animale cu avionul – călătorește în siguranță cu animalul tău de companie

Transportul animalelor de companie cu avionul este posibil. Aproape toate companiile aeriene vă permit să plecați cu patrupedul, pentru a nu-l lăsa singur acasă. Nu este dificil să călătorești cu animalul de companie, atâta timp cât sunt respectate normele europene:

– animalul tău de companie trebuie să aibă un microcip implantat sub piele

– carnet de sănătate

– pașaport pentru animale, eliberat de medicul veterinar

– vaccin antirabic valabil

Pe platforma Biotur Shop veți putea achiziționa cuști de transport conforme cu cerințele IATA.

Trimiteți-ne e-mail