calciu pentru câini

Calciu pentru câini – Importanța în viața patrupezilor

Este necesar să includem calciu pentru câini în alimentația acestora, pentru a avea o viață sănătoasă. Însă de la primele luni de viață, câinii au nevoie de nutrienți pentru a crește sănătoși și puternici. Hrana câinilor trebuie să conțină un regim echilibrat, pentru a pune bazele unei bune dezvoltări fizice și mentale. Astfel, trebuie să ții cont de anumite aspecte atunci când puii de câine sunt înțărcați.

Primele luni de viață sunt cruciale în dezvoltarea unui pui de câine. În această perioadă, puii sunt mai sensibili și mai predipuși să se îmbolnăvească. Dacă aveți un câine mic, atunci trebuie să acordați atenție alimentației, igienei, deparazitării interne și externe, vaccinare împotriva bolilor infecțioase și să le administrați suplimente de calciu și vitamine. La fel ca niște bebeluși, și puii de câine au nevoie de ajutor pentru a-și întări sistemul imunitar, pentru a face față diferitelor boli, care se apot agrava și pot provoca moartea acestora.

În articolul de astăzi, Biotur vă va expune importanța calciului în alimentația unui câine și care sunt consecințele în cazul în care nu respectați includerea anumitor nutrienți în alimentația animalelor de companie.

De ce este important să administrăm calciu pentru câini

Stăpânii animalelor de companie trebuie să includă calciu pentru câini în alimentația acestora, întrucât lipsa acestui nutrient poate cauza probleme de sănătate. Aportul de calciu în hrănirea câinilor este esențial pentru dezvoltarea oaselor scheletului, contribuind la creșterea și întărirea lor. De asemenea, calciul este esențial pentru:

– O blană lucioasă și cu un aspect sănătos

– Digestie

– Coagularea sângelui

– Eliminarea contracțiilor și relaxarea musculaturii

– Menținerea ritmului cardiac

– Eliberarea unor hormoni

– Buna funcționare a nervilor

Este necesară un echilibru atunci când vine vorba de administrarea calciului la câine, deoarece orice dezechilibru poate provoca probleme de sănătate animalului de companie (dacă este în plus – hipercalcemia, dacă este în minus – hipocalcemia).

Administrarea calciului la câini trebuie făcută pe baza anumitor criterii, precum dimensiunea sau greutatea acestora. De exemplu, un câine de talie mare care va avea prea mult calciu în alimentație, va avea oase mai mari, dar cu o densitate scăzută, ceea ce poate duce la apariția fracturilor. În perioada alăptării, femelele au nevoie de mai mult calciul. Stăpânii animalelor de companie trebuie să fie atenți la administrarea calciului la câini. Este indicat ca acest nutrient să fie consumat în combinație cu altele, precum fosforul sau vitamina D. În lipsa vitaminei D, calciul nu se va absorbi în oase, ceea ce înseamnă că suplimentele sau alimentația specială în acest sens nu va avea niciun efect.

Calciu pentru câine – cum includem în alimentația animalelor de companie

Administrarea de calciu pentru câine este esențială pentru o dezvoltare sănătoasă. Câinii aflați în creștere, în special masculii au nevoie de un aport mai mare de calciu.

Există formule de hrană care conțin calciu necesar pentru o dezvoltare armonioasă. Hrana uscată conține un adaos de calciu și fosfor, este important să administrați calciu în funcție de vârsta, starea fiziologică, etc. Este important să citiți de fiecare dată informațiile scrise pe ambalaj, pentru a vedea dacă este menționat vreun adaos de calciu. În caz contrar, puteți să administrați suplimente alimentare cu calciu.

Biotur Shop vă pune la dispoziție recompense pentru câini cu conținut ridicat de calciu. De exemplu, recompensele pentru câini Biodog cu piept de rață reprezintă o hrană complementară pentru câini ca recompensă între mese. De asemenea, în caz de un deficit de calciu în organism, Biotur vă oferă BOROGLUCONAT DE CALCIU. Acesta se folosește în pareze și paraplegii (ante- și postpartum), hipocalcemii, tetanii, tulburări metabolice, intoxicații, alergii, toxicoze, rahitism, osteomalacie, stări hemoragice, anemii, ateropatii, dupa accidente postvaccinale, distocii, avorturi, prolaps vaginal si uterin, operatii cezariene, enteropatii, la animale slăbite, cu tahicardie sau cu aritmie cardiacă, cu tulburări ale spermatogenezei (masculi). Se folosește ca tonic general. Se recomanda la cabaline, bovine, porcine, ovine, caprine, nutrii, câini, pisici și porumbei. Calciul este contraindicat in hipercalcemie, hipervitaminoza D si litiaza renala calcica, hipercalciurie. Nu se foloseste in timpul tratamentului tonicardiac sau in conditii de hiperexcitabilitate miocardica (poate provoca aritmii grave).

Include calciu în alimentația câinilor pentru o dezvoltare sănătoasă

Calciu pentru câine este foarte important pentru o dezvoltare sănătoasă a organismului. Calciul contribuie la menținerea creșterii și structurii sistemului osos. Nu uitați că raportul dintre fosfor și calciu este foarte important. De cele mai multe ori, problemele de sănătate apar la câinii care sunt hrăniți de stăpânii lor cu mâncare de casă. Este importantă varietatea și includerea unui aport de calciu. Cea mai bună sursă de calciu o reprezintă oasele crude. Pentru o administrare corectă, oasele ar trebui să reprezinte 30-50% din totalul hranei administrate. În cazul în care mâncarea câinelui conține multă carne, atunci proporția de oase trebuie mărită, astfel încât fosforul și calciul să fie într-un echilibru.

Biotur vine în ajutorul iubitorilor de animale cu cele mai bune produse, de la accesorii pentru câini și pisici, până la suplimente alimentare pentru animale domestice.

Trimiteți-ne e-mail