Omega 3

Omega-3 – beneficii pentru animale de companie

Alimentele care conțin Omega-3 sunt benefice atât oamenilor, cât și animalelor de companie. Suplimentele alimentare care conțin Omega-3 vor contribui la activarea metabolismului blănurilor, pielii și unghiilor câinilor în perioadele tulburărilor de piele, legate de deficiență.

Biotur pune la dispoziția stăpânilor animalelor de companie cele mai bune suplimente alimentare care să contribuie la o mai bună funcționare a organismului animalelor. Este important să le oferim mâncarea potrivită și să mergem la medicul veterinar pentru vizitele regulate de control, nu numai atunci când sesizăm că animalul nu se simte atât de bine.

Dacă vrei un animal sănătos și plin de energie este esențial să incluzi în alimentația acestuia ulei de somon, care conține Omega-3.

Uleiul de somon, care conține Omega-3, este un ingredient cu diverse beneficii pentru câini și pisici și care nu ar trebui să lipsească din alimentația animalului de companie. De asemenea, Omega-3 este un nutrient potrivit animalelor care se confruntă cu anumite afecțiuni.

Omega 3 – beneficii pentru câini și pisici

Omega-3 acizi grași sunt un tip de grăsime care se regăsesc în concentrație ridicată în anumite alimente. Sunt esențiali pentru câini, întrucât corpul acestora nu le poate sintetiza.

Omega-3 sunt acizi grași esențiali, deoarece organismul câinelui este incapabil să-i producă. Astfel, noi trebuie să includem în alimentația patrupedului alimente și suplimente alimentare care să acopere acest deficit.

Peștele reprezintă principala sursă de Omega-3, însă câinii nu-l pot consuma în starea lui naturală, pentru că are multe oase. Regăsim Omega-3 și în semințele de in, chia și soia, însă patrupedul nu va fi prea încântat să le mănânce. De aceea, medicul veterinar vă va recomanda suplimentele potrivite pe bază de Omega-3.

Uleiul de somon, care este sursa principală de Omega-3 are următoarele utilizări:

Piele: Eczeme si iritatii, dermatite, seboree, deshidratare;

– Blană: Mată, rară, lipsită de strălucire; Năpârlire excesivă;

– Întărirea sistemului imunitar și recuperare post-operatoriu;

– Probleme cardiace, inclusiv pentru prevenirea acestora (diminuează riscurile cardiovasculare);

– Probleme articulare (Artrită, Reumatism etc);

– Efect anti-inflamator;

– Încetinește evoluția pe termen lung a problemelor renale cronice și îmbunătățește hemodinamica sistemului renal;

– Optimizează funcționarea creierului și a sistemului nervos;

– Inapetența;

– Creșterea vitalității la câinii bătrâni sau apatici;

– Îmbunătățirea tonusului general;

– Dezvoltarea armonioasă a puilor și cățeilor tineri;

– Femele gestante/cu lactație.

Principalele beneficii pe care le are Omega-3 sunt:

  • Pentru sistemul nervos – datorită unei diete bogate în ulei de somon, sistemul nervos al animalelor de companie va funcționa la capacitatea normală. Datorită acizilor grași, este îmbunătățit procesul de dezvoltare neuronală. Animalele de companie care consumă Omega-3 vor avea o rată de degradare a celulelor nervoase încetinită.
  • O blană mătăsoasă și o piele sănătoasă – Uleiul de somon, disponibil sub formă de suplimente conține Omega-3 și Omega-6, care contribuie la frumusețea, strălucirea și sănătatea pielii patrupedului. Acizii grași din uleiul de somon refac grăsimile normale de la nivelul pielii și mențin o piele hidratată și elastică. De asemenea, datorită consumului de Omega-3, câinele nu se va confrunta cu mâncărimi, erupții cutanate, mătreață sau piele uscată.
  • Omega-3 este benefic pentru sănătatea articulațiilor – Omega-3 are capacitatea de a întări și de a lubrifia articulațiilr și astfel, de a îmbunătăți mobilitatea și a diminua durerile asociate cu acest tip de afecțiune.
  • Omega-3 are rol antiinflamator – este un bun adjuvant în tratarea afecțiunilor pulmonare, gastrointestinale și renale
  • Omega-3 contribuie la îmbunătățirea vederii câinilor – acizii grași Omega 3 previn de degenerescența maculară, cataractă și afecțiunile datorate înaintării în vârstă;
  • Omega-3 contribuie la sistemul cardiovascular – datorită consumului de acizi grași Omega-3, se previne depunerea colesterolului pe vasele de sânge, se menține tensiunea arterială în limite normal, iar inima este protejată împotriva afecțiunilor cardiace

Omega-3 – suplimente alimentare de la Biotur

Suplimentele alimentare cu Omega-3 trebuie incluse în alimentația animalelor de companie, precum calciu sau alți nutrienți care pun bazele unei bune dezvoltări fizice și mentale.

Pe Biotur Shop vom găsi diferite tipuri de ulei de somon, care se adresează atât pisicilor, cât și câinilor.

ULEI DE SOMON OMEGA3 este provenit exclusiv din surse naturale și nu are în compoziție coloranți sau aditivi alimentari. Obținut din prelucrarea somonului, uleiul de somon nu conține niciuna dintre substanțele utilizate pentru creșterea somonului de fermă: pesticide, dioxine, metale grele, antibiotice, coloranți etc.

Sursa naturală de acizi grași Omega 3 crește activitatea celulelor roșii întărind sistemul imunitar și contribuind la dezvoltarea armonioasă a puilor.

Dupa 6-8 săptămâni de aplicare, Uleiul de Somon reduce semnificativ dermatitele atopice și manifestările acestora (iritații, prurit, inflamații locale, deshidratare/descuamare) și îmbunătățește în mod evident calitatea blănii și starea pielii. De asemenea, o dietă îmbogățită cu Omega 3 și 6 îmbunătățește tonusul general la câinii de toate vârstele și crește acuitatea vizuală și auditivă la câinii de vârsta a 3a.

Trimiteți-ne e-mail