Hrană premium pisici

Hrană premium pisici – încearcă brand-urile exclusive de la Biotur!

Biotur pune la dispoziția farmaciilor și cabinetelor veterinare hrană premium pisici de la brand-uri exclusive, precum Very, Chicopee, Prolife sau Golosi. Alimentația animalelor de companie este foarte importantă, de aceea Biotur pune la dispoziția magazinelor de specialitate produse de calitate. Pisica ta merită ce e mai bun, de aceea pe site veți găsi produse premium pentru îmbunătățirea calității micilor feline.

Alimentația pisicilor trebuie să fie variată și să conțină doza necesară de proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale. O dietă echilibrată este prioritară pentru a avea o pisică sănătoadă și activă. Orice stăpân își dorește ca pisica lui să fie sănătoasă și să ducă o viață lungă. Dar cum poți fi sigur că pisica ta consumă cele cinci grupe majore de nutrienți? În articolul de astăzi le vom prezenta medicilor veterinari, și nu numai, ce trebuie să conțină alimentația pisicii și de ce hrana premium pisici de la Biotur este perfectă pentru animalele de companie.

Hrană premium pisici – ce trebuie să conțină alimentația unei pisici

Hrana premium pisici oferită de Biotur este apreciată de toți clienții, cabinetele veterinare care apelează la produsele noastre fiind profund recunoscători pentru calitatea mâncării.

O alimentație corectă a unei pisici trebuie să conțină multe proteine, mai ales că sunt sursa principală de energie. Carnea este alimentul care nu trebuie să lipsească din hrana zilnică a pisicilor, întrucât conține cele trei elemente esențiale, fără de care pisica nu poate supraviețui și anume taurină (nutrient important pentru vedere și inimă), acid arahidonic (nutrient important pentru sănătatea pielii și a blănii) și vitamina A (importantă pentru blană și vedere).

Hrana completă a unei pisici trebuie să conțină proteine, grăsimi, carbohidrați, minerale și vitamine pentru a avea o dezvoltare sănătoasă.

Atunci când cabinetele și farmaciile veterinare se aprovizionează cu mâncare pentru pisici trebuie să se asigure că hrana conține elementele menționate mai sus. Astfel, animalele de companie se vor devolta sănătos și vor avea energia necesară zilnică.

Puteți să combinați și hrana uscată cu cea umedă. Hrana uscată trebuie să conțină cel puțin 24% proteine și 16% grăsimi, în timp ce hrana umedă are nevoie de cel puțin 6% proteine si 4% grăsimi. Puteți verifica valorile tuturor elementelor din hrana respectivă pe ambalajul fiecărui tip de hrană.

Hrană premium pisici – în funcție de vârstă

Hrana premium pisici oferită de Biotur este potrivită pentru toate vârstele. Hrana pentru juniori, atunci când dinții nu sunt suficient dezvoltați, este bogată în proteine, deoarece în primele 12 luni pisicuța consumă de două ori mai multă energie decât la maturitate.

Pisicile adulte, adică după ce au trecut de vârsta de 12 luni, au nevoie de o alimentație potrivită pentru această perioadă. Dacă sunt castrate, pisicile au nevoie de mai mulți nutrienți, deoarece producția lor de hormoni este tot mai scăzută. De asemenea, numărul de calorii din mâncare trebuie scăzut, deoarece, după castrare, pisicile tind să se îngrașe.

Mâncarea uscată este esențială pentru orice pisică fiind considerată „periuța de dinți” a pisicilor. Acest tip de mâncare ajută la curățarea tartrului pisicilor, o problemă des întâlnită la micile feline. De asemenea, mâncarea uscată contribuie și la îmbunătățirea sistemului imunitar al pisicilor. Hrana umedă, atunci când este servită trebuie să fie la temperatura camerei. În caz contrar, pisica se va confrunta cu dureri de dinți și de stomac. De asmenea, prin mâncarea umedă pisica cosumă și o mare parte din cantitatea de apă necesară.

Insuficiență cardiacă la câini – simptome

Printre cele mai frecvente simptome ale insuficienței cardiace la câini se numără:

– Tulburări ale respirației

– Lipsa apetitului

– Tuse

– Urechi și labe reci

– Stare letargică

– Acumulare de lichid în abdomen, torace, picioare

În cazul în care observați aceste simptome la câinele dumneavoastră, trebuie să vă prezentați de urgență la medicul veterinar. Acesta este singurul care poate determina dacă animalul de companie suferă de insuficiență cardiacă.

Insuficiența cardiacă la câini – tratament recomandat de Biotur

Biotur pune la dispoziția cabinetelor și farmaciilor veterinare un produs premium, recomandat pentru tratarea insuficienței cardiace la câini.

Cardisure este folosit de majoritatea cabinetelor veterinare, datorită rezultatelor excepționale. Sunt niște comprimate rotunde, de culoarea maro deschis, cu linii de marcare pe o parte și netede pe cealaltă parte.

Produsul trebuie folosit doar pentru câinii care suferă de insuficiență cardiacă. În caz de reacții adverse, apelați imediat la medicul veterinar.

Comprimatele trebuie administrate oral într-un interval de dozare de la 0,2 mg la 0,6 mg pimobendan/kg greutate corporală pe zi. Doza zilnică preferată este de 0,5 mg pimobendan/kg greutate corporală. Doza trebuie divizată în două administrări (câte 0,25mg/kg greutate corporală fiecare), o jumătate de doză dimineața, iar cealaltă jumătate seara, cu aproximativ 12 ore mai târziu. Fiecare doză trebuie administrată cu aproximativ o oră înainte de hrănire.

Produsul poate fi combinat cu un tratament diuretic, cum ar fi furosemid.

Pentru a rupe un singur comprimat cu linii de marcare în două jumătați, puneți comprimatul pe o suprafață plană cu liniile de marcare în sus. Țineți o jumătate de comprimat și apăsați în jos cealaltă jumătate.

Biotur este un distribuitor de produse PET, VET ȘI DDD. Clienții noștri sunt mulțumiți de promptitudinea dovedită, de varietatea de produse și de calitatea acestora.

Trimiteți-ne e-mail