matreata la caini

Mătreața la câini

Mătreața la câini este o problemă cu care se confruntă și animalele de companie, nu numai oamenii. Este inestetic și neplăcut, însă în majoritatea cazurilor, animalul nu suferă. Mătreața indică o piele uscată, sau afectată de diferiți paraziți interni sau apariția anumitor boli interne. Este esențial ca atunci când observăm mătreața la câini să nu ignorăm acest aspect și să încercăm să o tratăm cât mai repede.

Ce este mătreața la câini?

Mătreața la câini reprezintă niște fulgi de piele uscată și descuamată, și arată inestetic pe blana animalului. De cele mai multe ori, zonele afectate la animalul de companie sunt gâtul, spatele și coada. La câinii cu blana închisă la culoare, mătreața se va observa imediat, dat fiind faptul că mătreața are culoarea albă. Mătreața nu este întotdeauna semnul unei anumite afecțiuni, însă câteodată poate indica o problemă mult mai gravă și mai profundă.

Mătreața apare atunci când glandele sebacee, adică cele responsabile de producția uleiurilor care protejează și hrănesc pielea, produc o cantitate mult mai mare de uleiuri. Acest exces de ulei poate dăuna pielii și poate cauza descuamarea acesteia, deoarece celulele pielii sunt înlocuite mult mai rapid decât în mod normal.

Mătreața ța câini – cauze

Mătreața la câini apare din cauza unei alimentații necurespunzătoare, care nu include substanțele nutritive necesare sau de bună calitate. Câinele are nevoie de hrană premium pentru a avea o blană și o piele sănătoasă. Alimentația animalului de companie trebuie să conțină acizii grași esențiali, precum Omega 3 și 6 pentru o piele sănătoasă. Acești acizi nu pot fi sintetizați intern de câini, de aceea trebuie incluși în hrana lor. Biotur Shop vă pune la dispoziție hrană de calitate, precum HRANA USCATA PENTRU CAINI SUPER PREMIUM CHICOPEE PRO NATURE LINE ADULT, care conține proteine de înaltă calitate, fiind potrivită pentru câinii adulți de toate rasele, cu un nivel crescut de activitate. Proteinele sunt foarte importante pentru animalul tău de companie, întrucât câinii folosesc 30% din aportul zilnic de protein pentru a crește și pentru a se dezvolta, astfel că proteinele trebuie să facă parte din alimentația lor zilnică.

Mătreața la câini poate fi cauzată și de mediul în care trăiesc. Animalele de companie năpârlesc în anumite perioade ale anului și este un proces complet normal. Însă, în condițiile în care mediul din care provin este unul deosebit de cald sau de rece, acest lucru poate declanșa reacții la nivelul pielii și poate întrerupe producerea uleiului, ceea ce poate cauza apariția mătreții. Un mediu foarte cald poate usca excesiv pielea câinelui. Nu în ultimul rând, mătreața la câini poate fi cauzată de prezența paraziților. Păduchii se hrănesc cu celulele pielii și cu sânge, iar căpușele pot provoca mătreață, deoarece trăiesc în blana animalului și irita pielea. De aceea, este recomandată deparazitarea externă a câinilor, întrucât animalul de companie poate suferi, provocându-i mâncărime, și un scărpinat excesiv care îi irită pielea și poate provoca căderea părului.

Mătreața la câini – simptome

Mătreața la câini poate fi depistată cu ușurință la câinii cu blana închisă la culoare. Pielea câinelui va căpăta un aspect uscat, iritat sau inflamat. Veți observa în blana animalului de companie scaume albe, care se pot lua pe culcușul câinelui sau chiar pe haine. În cazurile grave, se poate observa căderea excesivă a părului la nivelul întregului corps au zone în care părul a dispărut complet. De asemenea, câinele va începe să se scarpine și va suferi din cauza mâncărimilor. De cele mai multe ori, mătreața apare la câinii cu păr de lungime medie și cu păr lung.

Mătreața la câini – cum pot rezolva această problemă?

Mătreața la câini poate fi observată cu ușurință și este recomandat să mergeți cu animalul de companie și la medicul veterinar, pentru a afla dacă acesta nu suferă și de alte probleme cu pielea. Mătreața este des întâlnită la animalele de companie. Trebuie să te asiguri că mediul în care trăiește este la o temperature confortabilă. De asemenea, nu uita că alimentația joacă un rol esențial, așadar oferă-i o hrană bogată în proteine și substanțe nutritive pentru a avea o piele și o blană sănătoasă. Biotur vă pune la dispoziție și șampoane de calitate, special concepute pentru câini. De exemplu, Șamponul pentru câini Puppy Luxury Beauty case este adecvat pentru curățarea și hidratarea blănii și a pielii sensibile a cățelușilor.

De asemenea, șamponul de la BIOZOO este unul dermatologic pentru câinii cu pielea sensibilă. Conține bioflavonoide citrice, ingrediente naturale care oferă proprietăți benefice pentru pielea animalului.

Câinele tău merită produse de calitate care să îi ofere o viață sănătoasă și lipsită de vizitele la medicul veterinar. Biotur este aici pentru tine cu produse adecvate și concepute special pentru animalele de companie, și nu numai. Distribuim doar ce e mai bun pentru patrupedul tău!

Trimiteți-ne e-mail