cal pe câmp

Șampon pentru cai

Caii se numără printre animalele nobile care reușesc să atragă admirația privitorului numai prin aspectul lor. Aceștia sunt fără îndoială printre cele mai frumoase și grațioase creaturi care trăiesc în relație strânsă cu oamenii. Simbolizând curajul, calul este unul drintre cei mai loiali prieteni ai omului. Calul are nevoie de multă atenție grijă și afecțiune din partea omului pentru ca relație lor să se consolideze, iar iubitorii de cabaline știu cum să îi trateze pentru a se simți speciali.

Dacă vă numărați printre iubitorii de cabaline, îi admirați și vreți să le oferiți toată îngrijirea de care au nevoie pentru a le pune în lumina frumusețea naturală, atunci, unul dintre cele mai importante aspecte ce țin de îngrijire se focusează pe aspectul părului lor. Într-adevăr, proprietarii de cai petrec foarte mult timp ingrijind părul cailor lor, ceea ce necesită un șampon specializat.

La Biotur oferim cea mai bună gamă de îngrijire a cailor. Șamponul pentru cai face parte din gama pentru igienă, cosmetică și întreținere pentru cabaline, unde puteți găsi produse bazate pe Aloe Vera și Biotină. Aceste produse au multiple beneficii la nivelul peliculei protectoare a părului, cât și efecte imediate vizibile.

Șampon pentru cai – beneficii

Șamponul pentru cai este esențial pentru igiena regulată a acestui animal. Cu toate acestea, deoarece pielea cailor este sensibilă și predispusă la iritații, se recomandă utilizarea unui șampon pe bază de ingrediente naturale care este blând și eficient pentru a asigura o îngrijire bună a pielii și a părului. Extractele de plante conțin diferiți nutrienți pentru a preveni căderea părului și pentru a aduce un luciu deosebit.

Șamponul pentru cai are rolul de a hrăni epiderma, de a hidrata pielea și de a face ca firul de păr să aibă mai multă strălucire și să nu mai cadă. Formula specială cu biotină și aloe vera ce hrănește și reconstituie pelicula protectoare a părului, revitalizează și facilitează țesălatul. Datorită componenților în lauriletersulfat de sodiu, cocoamidopropil-betain, cocodiethanolamid, (substanțe tensioactive – detergenți), dizolvă și emulsifică murdăria în lichidul de spălare.

Șampon pentru cai – cum se utilizează?

Șamponul pentru cai se utlizează numai extern după ce ați umezit părul cu apă caldă, iar apoi se aplică produsul. După 5-10 minute de acțiune, se îndepărteză prin clătire repetată cu apă caldă, apoi se usucă părul cu un prosop sau aer cald. Indicat este ca animalul să fie ținut într-o încăpere caldă până la uscarea completă a părului. La utilizarea șamponului, este necesară evitarea oricărui contact direct cu ochii și cu zonele sensibile.

Importanța administrării șamponului pentru cai

Oricine este un călăreț pasionat și/sau proprietar de cai știe că îngrijirea acestor animale frumoase este foarte importantă pentru bunăstarea lor. Curățarea părului și a pielii de praf, murdărie și transpirație le menține sănătoase și previne afecțiunile pielii mai dificil de tratat. De fapt, deși avem impresia că doar oamenii se confruntă cu mătreața, chiar și părul de cal poate fi afectat de mătreață, provocând mâncărime și iritații ale pielii. De asemenea, alături de igiena adecvată, șampoanele pentru cai le fac părul foarte strălucitor.

Spre exemplu, la un spectacol de cai, fiecare exemplar este considerat frumos datorită strălucirii părului și pentru că animalul a fost bine îngrijit din toate punctele de vedere. Atât deținătorii de herghelii, cât și pasionații de echitație sunt încurajați să fie atenți la igiena cailor lor, deoarece spălatul și țesutul sunt activități foarte relaxante și plăcute pentru cai, care solidifică legătura dintre cal și călăreț.

Șampoanele pentru cai de la Biotur sunt indicate pentru toti iubitorii de animale sau pentru deținătorii de herghelii ce doresc să își păstreze cabalinele într-o stare cât mai bună, cu un aspect cât mai plăcut și un păr cât mai strălucitor și curat.

Trimiteți-ne e-mail