găini ouătoare

Furaje pentru găini ouătoare

Furajele pentru găinile ouătoare trebuie să asigure necesarul de vitamine al găinilor, indiferent de mediul în care acestea sunt crescute (în hale, la sol sau în aer liber). Oricât de mult le-am considera naturale, iarba și cerealele nu sunt suficiente pentru ca găinile ouătoare să producă cât mai multe ouă.

Furaje pentru găini ouătoare – Tipuri de hrană

Furajele pentru găinile ouătoare trebuie alese cu mare grijă, astfel încât să le ofere găinilor o hrană bogată în vitamine și nutrienți. Fermierii trebuie să fie atenți atunci când stabilesc meniul găinilor ouătoare. Iată că experții le vin în ajutor.

În ceea ce privește mâncarea găinilor ouătoare, platforma Biotur pune la dispoziția dumneavoastră hrană de calitate, care să le asigure găinilor o dezvoltare sănătoasă. CPVM L III 30 2 KG GAINI/PREPELITE OUATOARE este o hrană completă sub formă de granule mici, fiind un furaj complementar concentrat protein-vitamino-mineral.

Această formulă de furaje este una complexă, ce cuprinde ingrediente de cea mai bună calitate: șrot soia, șrot floarea-soarelui, fosfat monocalcic, carbonat de calciu, vitamine, minerale, lizină, metionină, sare. Propunerea noastră de furaj este porumb 40%, grâu 30%, și CPVM L III 30 30%.

FURAJ VL PELETE GAINI OUTOARE 20KG este un alt furaj complet și eficient potrivit pentru în alimentația găinilor pentru o producție crescută a ouălor, sub formă de pelete. Având un conținut ridicat de proteine și aminoacizi, asigură necesarul de vitamine și minerale pentru păsări, conferindu-le un plus de energie și vitalitate.

Furaje pentru găini ouătoare – Sfaturi de îngrijire pentru găinile ouătoare

Furajele pentru găinile ouătoare nu sunt suficient pentru ca păsările să aibă parte de o dezvoltare optimă. Acestea au nevoie de mai mulți factori pentru a depune cât mai multe ouă. Cel mai prielnic mediu de creștere pentru acestea este la curte, unde au parte de mult soare, spațiu de mișcare și iarbă. În afară de hrană consistentă și de un mediu propice, găinile ouătoare au nevoie de minim 14-16 ore de lumină pe zi și de apă din belșug. O găină ouătoare crescută într-un asemenea mediu și cu asemenea condiții este considerată una sănătoasă și oferă un număr mare de ouă de bună calitate, cu gălbenușuri închise la culoare.

Furaje pentru găini ouătoare – Rase de găini ouătoare

Furajele pentru găinile ouătoare sunt recomandate pentru toate rasele de găini, dintre care cele mai cunoscute sunt:

  • Rasa Australorp. Este o rasă originară din Australia și este cunoscută pentru faptul că dă un număr record de ouă pe an: aproximativ 364. Sunt găini ce nu necesită, în general, o îngrijire specială și sunt foarte adaptabile.
  • Rasa Lohmann. Este un tip de găină ouătoare originară din Germania. Dă un număr mare de ouă pe an și anume 320. Ca și rasa Australorp, este o găină adaptabilă și ușor de crescut.
  • Rasa Araucana. Este un tip mai special de găină ouătoare, pentru că ouăle sale prezintă o caracteristică interesantă: sunt albastre. Sunt găini docile și produc circa 200 de ouă pe an.
  • Rasa Leghorn. Acest tip de găină ouătoare dă aproximativ 200 de ouă pe an. Provine din regiunea Livorno, Italia. Este o rasă preferată de mulți crescători pentru că nu necesită o îngrijire specială și este o rasă docilă.

Furaje pentru găini ouătoare – Metode de creștere a găinilor ouătoare

Furajele pentru găinile ouătoare pot fi folosite pentru orice metodă de creștere a găinilor ouătoare. Există mai multe modalități de creștere a acestora: la sol sau în baterii.

Sistemul de creștere la sol

Spațiile de creștere sunt amenajate în aer liber, fiind acoperite cu vegetație. Această metodă reprezintă varianta de creștere ecologică, întrucât principalul său avantaj este acela că găinile ouătoare beneficiză de șederea în aer liber. S-a observat că găinile crescute în asemenea condiții dau un număr mai mare de ouă, raportat la numărul de zile dintr-un an.

Sistemul de creștere în baterii

Reprezintă metoda de creștere ‘în masă’ a găinilor. Confortul acestora nu este la fel de mare, iar această metodă de creștere trebuie să se realizeze respectându-se niște norme europene stricte. Fiecare baterie trebuie să aibă măcar 600 cm suprafață utilizabilă, având o înălțime de minim 20 cm. Elementele ce nu trebuie să lipsească dintr-o baterie sunt cuibarul, sistem de adăpare, dispozitive pentru scurtarea ghearelor, un strat de așternut și numeroase stinghii.

Furaje pentru găini ouătoare – Oferta de pe platforma Biotur

Din moment ce au nevoie de o îngrijire specială, găinile ouătoare au nevoie și de câteva elemente-cheie care să le asigure o bună dezvoltare. Pe platforma Biotur sunt disponibile mai multe tipuri de furaje de cea mai bună calitate care să vă vină în ajutor, indiferent de buget.

Trimiteți-ne e-mail