otită pisici

Otita la pisici – protejează-ți animalul de companie cu EPI-OTIC

Otita la pisici poate fi prevenită sau tratată cu succes cu Epi-Otic, soluție pentru tratamentul otitelor externe la câini și pisici. Otita externă este o afecțiune a canalului auditiv. Aceasta apare în momentul în care celulele canalul auricular se inflamează. Există 3 forme de otită pe care le vom discuta, precum și simptomele specifice. De asemenea, Biotur vă va recomanda și un tratament eficient, care să vă ajute să tratați această afecțiune la pisica dumneavoastră.

Otita la pisici – tipuri

Otita la pisici (otita cronică) poate fi clasificată în funcție de locul unde s-a instalat în canalul urechii. Astfel, avem:

  • Otita externă – în canalul exterior al urechii
  • Otita medie – în mijlocul canalului urechii
  • Otita internă – în canalul intern al urechii

Nu trebuie confundată otita cronică cu otita parazitară la pisici.

Otita parazitară la pisici este cauzată de un parazit numit Otodectes Cynotis (Râia auriculară).

Otita externă afectează canalul urechii și este o infecție a canalului extern al acesteia. Tipul acesta de otită se manifestă printr-o supraproducție de ceară, mâncărime sau leziuni ale țesuturilor. În cazul în care nu este tratată, pisica poate rămâne surdă.

Otita internă apare în momentul extinderii otitei externe sau dacă pisica a suferit un traumatism.

Otita medie se produce în cazul unei infecții prezente în organism, în sânge sau din cauza extinderii otitei externe.

Otita la pisici – cauze

Otita la pisici poate avea diferite cauze. După cum puteți observa din cele de mai sus, otita medie și cea internă apar ca urmare a prezenței otitei externe. Astfel, cauzele principale ale otitei externe sunt:

  • Tulburări se keratinizare
  • Traume
  • Paraziți
  • Canalul îngust al urechii
  • Hipotiroidismul
  • Factori de mediu: umiditate ridicată, curățare excesivă
  • Boli care afectează umiditatea

Deparazitarea externă a pisicii trebuie realizată regulat, pentru că paraziții externi pot fi una dintre cauzele apariției otitei externe.

Otita la pisici – simptome

Principalele simptome ale otitei la pisici sunt:

  • Scărpinat excesiv în ureche
  • Pierderea părului din jurul urechii
  • Agitarea capului
  • Înclinarea capului
  • Semne roșii
  • Miros specific la nivelul urechii

În cazul otitei medii, pot exista și stări febrile sau leziuni nervoase, pe lângă principalele simptome ale otitei externe. De asemenea, dacă se ajunge la otită internă, pisica își poate pierde auzul sau echilibrul.

Diagnostic

Otita la pisici are semne vizibile, pe care dacă le observați este esențial să vă prezentați la medicul veterinar cât mai repede posibil. După efectuarea unui examen fizic, medicul veterinar va apela la una sau mai multe metode de diagnosticare a bolii, precum: examen otoscopic, analize de sânge, teste la nivelul pielii, biosie, tomografie, teste de alergie sau chiar RMN.

Otita la pisici – tratament

Tratamentul pentru otita la pisici presupune vindecarea afecțiunii sau a infecției care a dus la apariția acesteia. Otita se poate trata destul de ușor, mai ales dacă animalul de companie beneficiază de tratament din primele zile de la infecție. Doar în cazul afecțiunilor mai grave, pisica își poate pierde auzul, prin îndepărtarea chirurgicală a canalului urechii.

Biotur pune la dispoziția dumneavoastră Epi-Otic, soluție eficientă în caul otitei la pisici.

Noua formula Epi-Otic este o soluție cu un grad ridicat de toleranță, conceput special pentru prevenirea și tratamentul otitelor externe la câini și pisici. Originalitatea formulei se bazează pe complementaritatea acțiunii principalelor ingrediente asociate, într-o formulă cu proprietăți de curățare excelente. Acidul salicilic asociat cu docusatul de sodiu permite o eliminare a depozitelor celulare și a excesului de cerumen din canalul auricular. PCMX asociat cu EDTA contribuie la restaurarea echilibrului microbian al canalului auditiv. Asocierea exclusiva cu monozaharide oferă un efect antiiritant și limitează adeziunea microorganismelor pe suprafața pielii.

Cum se utilizează Epi-Otic?

Epi-Otic se utilizează de 2-3 ori pe săptămână pentru folosirea de rutină, înaintea fiecărui tratament pentru otită externă sau la recomandarea medicului veterinar. De asemenea, se utilizează în curățarea canalului auricular cu otită externă severă sau administrarea cu 30 de minute înaintea tratamentului cu soluție otică. Daca nu se poate menține acest interval, atunci se curăță cu grijă canalul auricular cu un tampon de vată. A se agita înainte de folosire. Răsuciți capacul alb, apoi aplicați Epi-Otic în canalul auricular, masați delicat la baza urechii, apoi înlăturați excedentul de produs cu ajutorul unui tampon de bumbac.

Trimiteți-ne e-mail