dieta hipoalergenică câini

Dieta hipoalergenică pentru câini – Biotur recomandă Prolife

Biotur recomandă medicilor veterinari, farmaciilor și cabinetelor veterinare brandul exclusiv Prolife potrivită pentru dieta hipoalergenică pentru câini. Mâncarea premium umedă oferită de această gamă are multiple proprietăți benefice pentru dezvoltarea armonioasă a animalelor de companie.

Anumiți câini au nevoie de o dietă specială, mai ales dacă manifestă următoarele simptome:

  • Mâncărimi și zgârieturi
  • Mătreață, piele excesiv de mătreață
  • Infecții cronice sau recurente ale urechii
  • Roșeața labelor sau a pielii în regiunea burții
  • Infecții și inflamații ale ochilor
  • Letargie generală sau iritabilitate
  • Infecții cronice sau recurente ale urechii
  • Blană excesiv de grasă
  • Semne de tulburări gastro-intestinale (diaree, flatulență), creșterea numărului de scaune pe zi, vărsături, scaune moi, etc.

Acestea sunt semne ale unei potențiale alergii alimentare. Este posibil ca din doi câini care mănâncă exact aceeași mâncare, doar unul dintre el să aibă reacții alergice. De aceea este important să urmărim câinele și să observăm dacă anumite simptome persistă. În acest caz este recomandat să schimbați mâncarea.

Ce este dieta hipoalergenică pentru câini?

Dieta hipoalergenică pentru câini este special creată pentru animalele de companie care suferă de anumite alergii. Mâncarea conține ingrediente special destinate afecțiunilor digestive și dermatologice. Medicul veterinar va stabili diagnosticul corect pentru animalul de companie, după care va prescribe un tratament adecvat. De asemenea, câinele va fi supus unei diete speciale care va urmări excluderea alimentului considerat dăunător și care să-i ușureze digestia. Dietele hipoalergenice au drept scop reducerea frecvenței și severității reacțiilor.

Dieta hipoalergenică pentru câini – de la ce apar alergiile?

Medicul veterinar va recomanda o dietă hipoalergenică pentru câini atunci când animalele de companie suferă de vreo alergie. Nu trebuie să se facă confuzie între alergii alimentare și intoleranțe alimentare.

Alergiile alimentare presupun reacții imunologice după consumul de alimente, pe când intoleranțele alimentare nu implică sistemul imunitar al animalului de companie. Aceste intoleranțe alimentare pot reprezenta reacții fiziologice anormale la alimente sau aditivi alimentari.

Alergiile alimentare sunt provocate aproape exlusiv de proteine. Cei mai frecvenți alergeni alimentari la câini provin din: carne de vită, produse lactate, pui, porc, grâu, porumb, soia.

Dieta hipoalergenică pentru câini – când trebuie să apelez la medicul veterinar?

Dacă observați unul dintre simptomele enumerate la început este recomandat să vă prezentați la medicul de familie pentru o consultație  și niște analize care vor reda cu exactitate cauza acestor simptome. Cel mai probabil medicul veterinar va recomanda o dietă hipoalergenică pentru câini pe bază de proteine hidrolizate – proteine care au fost descompuse astfel încât sistemul imunitar al animalului să nu poate detecta niciun component alergenic. În momentul în care observi că simptomele alergice dispar în dieta hipoalergenică, dar revin atunci când treci din nou să-i dai câinelui mâncarea obișnuită, atunci înseamnă că animalul de companie are alergie alimentară.

Atunci când se trece la o dietă hipoalergenică la câini, accentul trebuie pus pe o dietă cu proteine unice, care nu are în componență proteine suplimentare. Sursa de proteine trebuie să fie nouă pentru câinele tău, adică proteine care nu au fost consumate de animalul de companie înainte, sau trebuie să fie hidrolizate (moleculele de proteine sunt suficient de mici pentru a minimiza șansele unei reacții alergice).

În anumite cazuri aceste diete hipoalergenice pot conține un nou tip de proteină, cum ar fi proteina din carne de vânat, cu care câinele nu a avut de-a face. Regimul alimentar poate dura între 8 și 10 săptămâni. De asemenea, alte diete pot fi pe bază de orez, întrucât acest aliment nu are potențial alergen. Medicii veterinari vă vor sfătui ca aceste diete bazate pe proteine vegetale să nu dureze foarte mult, întrucât se poate instala un dezechilibru alimentar. Câinele este un animal omnivor, așadar are nevoie și de proteină animală.

Dieta hipoalergenică pentru câini – cum o alegi pe cea potrivită

Atunci când medicul veterinar recomandă o dietă hipoalergenică pentru câini, trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale atunci când cumperi mâncarea. Este important să verifici termenul de valabilitate, pentru a nu risca să-i dai câinelui hrană alterată. Este bine să citești cu atenție eticheta pentru a vedea care sunt ingredientele din mâncarea respectivă. De asemenea, este recomandat să cumperi mâncare de la firme cunoscute din magazine de specialitate.

Dieta hipoalergenică pentru câini – alege Prolife de la Biotur

Biotur îți pune la dispoziție Prolife, gama de mâncare pentru animale de companie, special concepută pentru dieta hipoalergenică pentru câini. Hrana special concepută pentru animalele cu alergii alimentare este potrivită pentru toate rasele de câini.

Este o hrană dietetică, pentru câini hipersensibili sau cu intoleranță la ingrediente și substanțe nutritive.

Carnea de mistreț proaspătă, este o sursă de proteine de înaltă calitate, cu un conținut redus de grăsimi.

Acizii grași ajută la reducerea inflamației care afectează pielea și sistemul digestiv.

Carne de mistreț proaspătă: Sursă de proteine de înaltă calitate, cu un conținut redus de grăsimi, acizi grași esențiali, pentru a reduce inflamația care afectează pielea și sistemul digestiv.

Vitamina E și C: Ajută la contracararea stresului oxidativ. Reduce intoleranța ingredientelor și a substanțelor nutritive.

Trimiteți-ne e-mail