Cum alegi nisipul pentru pisici

Dacă aveți o mică felină prin casă, atunci este necesar și un nisip pentru pisici de calitate, ca și așternut pentru litieră. În articolul de astăzi, îți vom explica cum să alegi nisipul pentru pisici, după câteva criterii simple. Pisica va învăța repede să meargă la litieră, întrucât aceasta se bazează pe instinctul natural de a-și face necesitățile mereu în același loc, deja impregnat cu mirosul lor. Astfel, nu va fi o muncă dificilă să vă învățați pisica să facă la litieră. Însă, înainte de a începe acest proces de dresare al pisicii aveți nevoie de o litieră, nisip de calitate și o lopățică cu care să curățați locul atunci când este nevoie. Există diferite tipuri de nisip pe piață, despre care vom discuta în articolul ce urmează.

Biotur vă pune la dispoziție accesorii pentru pisici potrivite pentru nevoile acestora. Pe platforma noastră dedicată animalelor de companie, și nu numai, puteți găsi mobilier pentru pisici, jucării sau produse pentru igiena felinelor. De asemenea, Biotur Shop vă oferă cele mai eficiente medicamente recomandate de medicii veterinari specialiști pentru tratarea diverselor afecțiuni de care poate suferi o pisică.

Cum alegi nisipul pentru pisici – tipuri de așternut pentru litieră

Există diferite tipuri de nisip pentru pisici. Trebuie doar să verifici care se potrivește cel mai bine pentru pisica ta. Așternutul pentru litieră trebuie ales în funcție de anumite caracteristici: dacă este ușor de întreținut, dacă păstrează mirosurile neplăcute, dacă are în compoziție produse chimice sau dacă este pe placul pisicii tale, pentru că până la urmă mica felină va fi cea care îl va utiliza.

Este bine cunoscut faptul că pisicile sunt printre cele mai curate animale, așadar nu va fi o problemă să învețe să facă la litieră. Puii de pisică se vor duce la litieră cu ușurință, însă și o pisică mai în vârstă se va obișnui imediat cu această metodă de a-și face nevoile.

Să vedem ce tipuri de nisip pentru pisică sunt disponibile pe piață:

  • Așternuturi neaglomerante – este cel mai cunoscut tip de nisip pentru pisici. Excrementele lăsate de pisică în litieră sunt acoperite de nisip sub forma unor bulgărași, ceea ce ușurează îndepărtarea acestora. Cu o lopățică pe care o poți achiziționa din orice pet-shop vei putea lua cu ușurință excrementele și urina strânse în litieră. Nisipul rămâne curat, iar dacă s-a mai golit puteți adăuga cu ușurință alt nisip pentru a completa. Acest tip de nisip este realizat din minerale de înaltă calitate, precum bentonitul.

Pe Biotur Shop puteți achiziționa nisip pentru pisici de la Biocat cu aroma de pin sau lavandă. Este 100% igienic și o putere de absorbție foarte mare. De asemenea, o variantă 100% natural și biodegradabilă este așternutul natural pentru pisici Tofu tip Peleti. Acesta poate fi aruncat la toaletă fără nicio problem, formează rapid bulgări și nu produce praf. De asemenea, nu se lipește de lăbuțele pisicii. Astfel, nu veți avea nisip prin toată casa.  Produsul este extras din boabe de soia/mazăre, iar ingredientul principal este reprezentat de fibre. Fiind 100% natural și biodegradabil, este sigur pentru animale, chiar dacă este înghițit. Este foarte ușor de utilizat:

  • Curățați litiera pisicii și puneți așternutul natural Tofu în strat de 3-5 cm.
  • Înlăturați bulgării și deșeurile solide. Le puteți arunca în toaletă sau elimina corespunzător.
  • Completați cu așternut proaspăt, până aveți din nou în litieră un strat de 3-5 cm.

 

  • Așternuturi aglomerante – acest tip de așternut poate avea următoarele ingrediente: silicagel, rumeguș, celoluză sau stâncă. Acesta se diferențiază de așternutul aglomerant prin faptul că nu se aglomerează, absoarbe umezeala și mirosurile neplăcute. Un așternut de înaltă calitate va ține la distanță mirosurile neplăcute chiar și 12 zile.

Biotur vă recomandă așternutul pentru litieră Silica-gel Figaro premium, având următoarele proprietăți:

  • Odorizant: Nisipul silica gel FIGARO absoarbe si retine imediat in micropori mirosul neplacut cauzat de bacterii, eliminandu-l prin evaporare. De asemenea, elibereaza un miros placut in functie de sortiment.
  • Economic: Prin puterea mare de absorbtie, nisipul silica gel FIGARO retine mai mult decat nisipul traditional pentru pisici, ajutandu-va sa economisiti mai mult.
  • Igienic:Nu permite lipirea pe labutele pisicilor; Nu lasa urme pe covoare, pardoseala si mobilier.
  • Ecologic: Nisipul FIGARO nu polueaza si nu este toxic. Ambalajul produsului este 100% reciclabil.
  • Antialergic și bacteriostatic – Acest produs este special conceput pentru a proteja sanatatea dumneavoastra si a animalutului dumneavoastra. Acest produs previne starile alergice si combate dezvoltarea bacteriilor.

Dacă vreți să alegeți un nisip pentru pisică de calitate, atunci trebuie să vă asigurați că are o capacitate mare de absorbție a umezelii și a mirosurilor neplăcute, nu lasă praf și este făcut din ingredient naturale, care să nu conțină dezinfectant artificial, și, dacă este posibil, să se degradeze natural.

Cum alegi nisipul pentru pisică – alege produsele de înaltă calitate de la Biotur

Pe platforma Biotur veți găsi nisip pentru pisică de calitate, la prețuri incredibile. Aveți la dispoziție o gamă largă de așternuturi pentru litieră. Biotur vă stă la dispoziție cu cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea animalelor de companie și vă asigură produse de calitate pentru o creștere sănătoasă și armonioasă a acestora!

Trimiteți-ne e-mail