Canvac - imunizare caini

Canvac – pentru imunizarea activă a câinilor

Biotur pune la dispoziția cabinetelor veterinare și medicilor veterinari Canvac, un aliat eficient împotriva hepatitei infecțioase, laringotraheită infecțioasă, parvoviroza și parainfluenza. Vaccinul conține virusuri atenuate după reconstituire și este conceput pentru a asigura o imunizare completă a câinilor. Schema de vaccinare cu Canvac se poate începe cu vârsta de 6 saptamani împotriva bolii Carre, Hepatitei infectioase, Parvovirozei si Parainfluentei.

Vaccinarea animalelor de companie în primele luni de viață este foarte importantă, întrucât în această perioadă animalele iau contact cu lumea exterioară și cu diferiți viruși și microbi. Dacă aveți animale de companie nu uitați să realizați atât deparazitarea externă, cât și cea internă.

Canvac – când se face vaccinarea?

Vaccinarea cu Canvac se face începând cu vârsta de 6 săptămâni impotriva bolii Carre, Hepatitei infectioase, Parvovirozei si Parainfluentei la caini, canide, mustelide si animale de blana. Medicii veterinari recomandă să nu se folosească vaccinul în cazul unor boli infecțioase acute, a bolilor febrile și organice, detectarea unor reacții nefavorabile sau alergii dupa vaccinări anterioare și după situații de stres (transport, temperaturi ridicate de mediu). Nu se utilizează la cățelele aflate într-un stadiu avansat de gestație și imediat după fătare.

Ce conține vaccinul Canvac?

Fiecare doză de un ml de vaccin Canvac liofilizat și solvent pentru suspensie injectabilă pentru câini conține:
– Componenta liofilizata:
– Substanțe active:
• Virusul bolii Carre (febra canina) atenuat (D, tulpina Ondesteport), … 102,7- 104,5 EID50
• Virusul laringotraheitei infectioase canine atenuat (CAV2, tulpina Toronto) 103,5- 107,5 CCID50
• Virusul parvovirozei canine atenuat (CPV2 tulpina T-86) …………………………… 102,1- 103,6 HAU
• Virusul parainfluentei canine atenuat (CPIV- tulpina BT 01-86) ………………….. 103,0- 106,0 CCID50
• EID50 – 50% doza infecțioasă pentru embrioni de pui de găină.
• CCID50 – 50% doza infecțioasă pentru culturi celulare.
• UHA -unități de hemaglutinare.
– Componenta lichidă – flacon cu solvent:
• Excipienți: apă pentru preparate injectabile 1 ml.

Schema de vaccinare la câini – importanță

Schema de vaccinare la câini este esențială pentru o dezvoltare sănătoasă a acestor animale de companie. Vaccinul Canvac este administrat de majoritatea cabinetelor veterinare. Biotur distribuie acest produs în toată țara și garantează eficacitatea acestuia.

Schema de vaccinare la câini se începe de la 6-8 săptămâni și trebuie vaccinați la fiecare 2-3 săptămâni. Ultimul vaccin se va face nu mai devreme de 12 săptămâni.

Schema standard de vaccinare se face împotriva jigodiei canine, adenovirus, parvoviroza canina, virusul paragripal si virusul rabic. La recomandarea medicului se pot face și alte vaccinuri optionale, care sunt contra Bordetella (tusea de canisă), boala Lyme și Leptospirozei. În funcție de mediul în care locuiți și de factorii de risc, medicul veterinar va decide dacă sunt necesare și vaccinurile opționale. Câinii care obișnuiesc să-și petreacă majoritatea timpului în natură, trebuie să aibă vaccinurile contra bolii Lyme, transmisă prin mușcătura de căpușă, Leptospiroza (infecție bacteriană ce se poate lua din apele infectate cu urina mamiferelor purtătoare ale bacteriei) și împotriva bolii Bortadella sau tusea seacă (în cazurile grave poate duce la afectare pulmonară gravă).

Veterinarii atenționează stăpânii animalelor de companie că pot exista reacții adverse la vaccin, precum febră, durere la locul inoculării și vomă. În cazul în care după 48 de ore acestea nu dispar, atunci trebuie să vă prezentați la medicul veterinar de urgență.

În cazul în care adoptați un câine adult fără istoric de vaccinare, atunci se va administra un vaccin polivalent, urmat la 3-4 săptămâni de un rapel care să include vaccinul polivalentși pe cel antirabic. Vaccinarea de va repeat la un an de zile după ultimul vaccin. De asemenea, nu se vaccinează câinii bolnavi, cu o greutate cu mult sub medie sau femelele gestante. După terminarea schemei de vaccinare, pentru a fi siguri că sănătatea câinelui nu este în pericol, este necesară administrarea unui vaccin polivalent și antirabic anual.

Pentru mai multe informații despre schema de vaccinare obligatorie la câini, Biotur vă recomandă să apelați la sfatul medicului veterinar.

Canvac – aliatul tău de la Biotur

Biotur pune la dispoziție cabinetelor veterinare cele mai bune produse recomandate pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale animalelor de companie. De asemenea, este disponibil și vaccinul Canvac, eficient împotriva hepatitei infecțioase, laringotraheită infecțioasă, parvoviroza și parainfluenza.

Biotur este un distribuitor de produse PET, VET ȘI DDD. Clienții noștri sunt mulțumiți de promptitudinea dovedită, de varietatea de produse și de calitatea acestora.

Trimiteți-ne e-mail