British Shorthair – tot ceea ce trebuie să știi despre această rasă

British Shorthair este o rasă de de pisici, care te va cuceri de la prima vedere! Are o personalitate aparte și este perfectă pentru familiile cu copii. Este o pisică cu un temperament echilibrat, calm și este ideală pentru cei care locuiesc la apartament. Ochii mari și blana moale vă vor face să le iubiți instant. Aceste feline sunt drăgăstoase și foarte frumoase. În articolul de astăzi, vă vom prezenta principalele caracteristici ale acestei rase, precum și alte detalii legate de hrană, îngrijire și sănătate.

Pisica British Shorthair este de origine britanică, fiind una dintre cele mai populare rase cu pedigre. Astăzi, această pisică poate fi găsită într-o varietate de culori, ca urmare a creșterii selective a celor mai bune pisici maidaneze în secolul al XIX-lea și a planurilor atente de creștere menținute până în zilele noastre.

Pe platforma Biotur Shop veți putea achiziționa toate produsele necesare pentru o pisică British Shorthair, și nu numai.

British Shorthair:

  • Dimensiune – medie
  • Greutate – 7- 10 kg
  • Blana – scurtă și deasă
  • Culoarea blănii – nuanțe variate, de la gri, negru, alb, până la nuanțe de roșu sau crem
  • Speranța de viață – 12-16 ani
  • Culoarea ochilor – căprui, verde, auriu, albastru

British Shorthair – caracteristici generale

O pisică British Shorthair are, după cum vă puteți da seama din denumirea rasei, părul scurt. Blana acesteia este una foarte moale, ca a unui ursuleț de pluș. Vă va fi foarte greu să nu o mângâuați toată ziua. Veți vrea să stea în brațele dumneavoastră non-stop, mai ales că pisicile sunt printre animalele de companie care simt atunci când persoanele din apropiere nu au o stare de spirit foarte bună.

Pisicile British Shorthair au o structură corporală mai robustă. Acestea cresc lent, până la vârsta de 3 ani. Masculii pot cântări 7 kilograme, iar femelele ajung și la greutatea de 5 kilograme.

Majoritatea contururilor la această pisică sunt rotunjite – fața și obrajii, urechile, ochii și capul. Au un nas mic și scurt deasupra unei bărbii puternice, un piept concav și o coadă scurtă,  dar stufoasă. Pare o pisică puternică, îndesată, însă, în realitate este foarte alintată și blândă, mai ales dacă toată ziua este mângâiată și înconjurată de iubire. Are o blană scurtă și pufoasă, care se găsește în peste 100 de combinații de culori și modele, precum Chinchilla, Tabby (mai mult decât vărgat), Arlechin (doar 1/6 din blană este colorată), Chocolate smoke, negru, alb, gri.

Veți observa că unele pisici nu vor vrea să fie ținute mereu în brațe. Fiind mai solitare, nu va fi o problemă dacă le mai lăsați singure acasă.

British Shorthair – sănătate

Pisicile British Shorthair au, în general, o sănătate de fier, fără a se confrunta cu prea multe probleme. Bolile la care sunt predispuse sunt cele de la nivelul rinichilor, precum afecțiunea rinichilor polichistici. Această boală apare din cauza chisturilor sau a cavităților care apar treptat.

De asemenea, pisicile din această rasă sunt predispuse riscului de hemofilie B, o afecțiune a sângerării ereditare. Cei care au o astfel de pisică pot să-și analizeze pisicile și să vadă dacă sunt purtătoare ale acestei boli, printr-un simplu test ADN.

Pisicile British Shorthair nu sunt foarte active, de aceea există riscul de obezitate. Încercați să o încurajați să facă cât mai multă mișcare cu jucării interactive. Pe Platforma Biotur Shop veți găsi accesoriile potrivite pentru pisici.

British Shorthair – îngrijire

Pisicile din rasa British Shorthair pot fi ținute, fără nicio problemă, în casă. Este important să ai mereu ușile închise, pentru a nu exista riscul să iasă afară și să fie călcată de o mașină sau chiar furată. Este importany să o perii regulat, cel puțin o dată pe săptămână, pentru a avea o blăniță lucioasă. Trebuie să-i faci o verificare săptămânală a urechilor pentru a observa dacă există depuneri de ceară, descoamări sau semne ale potențialelor infecții.

De asemenea, nu uitați, că o pisică British Shorthair trebuie deparazitată extern și intern.

Îngrijirea pisicilor nu este deloc grea, fiind necesare, în principal, următoarele Ș periajul regulat al blănii în perioadele de năpârlire, verificarea urechilor și tăierea ghearelor.

British Shorthair – alimentație

Pisicile din rasa British Shorthair au nevoie de o alimentație adecvată, pentru o dezvoltare armonioasă. Hrănirea acestora cu mâncare premium sau super premium va avea un impact pozitiv asupra sănătății acestora. O dietă echilibrată va înlătura și riscul obezității. Pentru o blană lucioasă este indicat să integrați în alimentația pisicii nutrienți precum vitaminaB sau ingrediente, precum, uleiul de somon.

Hrana uscată pentru pisici SUPER-PREMIUM CHICOPEE este ideală pentru orice felină pentru a avea o creștere sănătoasă și armonioasă, având un procent ridicat de carne de pasăre.

British Shorthair – apelează la Biotur Shop pentru hrană, accesorii și suplimente

British Shorthair este o rasă de pisică foarte populară și îndrăgită de toți cei ce interacționează cu aceasta. Pe platforma Biotur Shop veți descoperi toate accesoriile potrivite, precum și suplimente alimentare și hrana potrivită.

Biotur este un distribuitor de produse PET, VET ȘI DDD. Clienții noștri sunt mulțumiți de promptitudinea dovedită, de varietatea de produse și de calitatea acestora.

Trimiteți-ne e-mail