Postbiotice cu efect probiotic în medicina veterinară

Postbiotice cu efect probiotic în medicina veterinară

Aplicarea conceptului de probiotice în medicina veterinară a captat interesul practicienilor datorită beneficiilor pe care le aduc acestea în gestionarea sănătății animalelor. Nu o spunem noi, o spun profesioniștii cu care colaborăm în întreaga țară, pentru care Biotur a devenit furnizorul numărul 1 în ceea ce privește furnizarea acestor produse.

Cabinetele veterinare din România au început să comande de la noi din ce în ce mai multe astfel de postbiotice cu efect probiotic, ceea ce înseamnă că medicii au înțeles beneficiile și avantajele față de medicamente similare. Mai înseamnă și că produsele promovate de noi au reușit, prin beneficiile lor, să creeze acea legătură de încredere între noi, ca furnizori, și clinicile și cabinetele cu care colaborăm. Din acest punct de vedere, nu putem să fim decât extrem de mulțumiți și încercăm să promovăm aceste postbiotice în continuare.

Introducerea postbioticelor în medicina veterinară este inovativă prin însuși procesul lor de producție, întrucât acestea sunt produse rezultate din metabolismul bacteriilor probiotice. Spre deosebire de probiotice însă, postbioticele nu necesită bacterii vii pentru a fi eficiente, ceea ce le face mai stabile și mai ușor de manipulat. Așadar, avem un produs care are beneficiile probioticelor, dar care vine cu avantaje care nu pot fi neglijate de către veterinari.

De aici și eficiența lor și ușurința în folosirea lor în cadrul cabinetelor veterinare.

Ce sunt postbioticele cu efect probiotic?

Termenul „postbiotic” a fost introdus relativ recent în literatura științifică pentru a descrie produsele metabolice sau celulare rezultate din activitatea bacteriilor probiotice. Acest concept a evoluat odată cu înțelegerea faptului că efectele benefice ale probioticelor nu se datorează neapărat prezenței bacteriilor vii în intestin, ci mai degrabă substanțelor bioactive pe care aceste bacterii le produc în timpul proceselor de fermentare sau de creștere.

Postbioticele includ o gamă largă de substanțe, cum ar fi acizi organici, enzime, vitamine, peptide bioactive, polizaharide, exopolizaharide, acizi nucleici, precum și alți metaboliți. Aceste componente pot avea efecte antimicrobiene, antiinflamatoare, imunomodulatoare și antioxidante, putând ajuta la îmbunătățirea funcției intestinale și la promovarea sănătății generale a gazdei.

Așa cum am menționat mai sus, unul dintre avantajele majore ale postbioticelor este că ele nu necesită bacterii vii pentru a fi eficiente. Aceasta înseamnă că ele pot fi utilizate în condiții în care viabilitatea bacteriilor probiotice ar putea fi compromisă, cum ar fi în produsele cu durată lungă de valabilitate sau în condițiile în care produsele sunt supuse la temperaturi ridicate.

În plus, postbioticele prezintă un profil de siguranță mai bun decât probioticele, deoarece elimină riscul de translocare bacteriană (migrarea bacteriilor probiotice de la intestin la alte părți ale corpului unde ar putea provoca infecții), care poate apărea în anumite circumstanțe, în special la indivizii cu sistem imunitar slăbit.

Postbioticele cu efect probiotic reprezintă, prin urmare, un pas important în cercetarea privind utilizarea bacteriilor probiotice în medicină. Datorită stabilității lor și a versatilității lor în utilizare, acestea pot avea un impact semnificativ asupra unei game largi de probleme de sănătate, de la echilibrarea microflorei intestinale până la prevenirea și combaterea infecțiilor.

Aplicabilitate și eficiență postbiotice cu efect probiotic

banner zoolac

Pentru că lucrăm îndeaproape cu clinicile și cabinetele veterinare care se află în parteneriat cu noi, cunoaștem faptul că medicii veterinari încep să apeleze la postbiotice din ce în ce mai mult.

Postbioticele și-au demonstrat aplicabilitatea și eficiența în diverse domenii ale medicinei veterinare. Ele au fost utilizate pentru a îmbunătăți sănătatea digestivă, pentru a îmbunătăți funcția imunitară, pentru a combate infecțiile bacteriene și pentru a îmbunătăți performanțele de producție la animalele de fermă.

De asemenea, ele au fost folosite cu succes în controlul diareei la câini și pisici, în special în cazurile în care aceasta este cauzată de dezechilibre ale microflorei intestinale.

Cu alte cuvinte, aplicabiltiatea postbioticelor are un spectru extrem de larg, ceea ce le face în anumite cazuri prima alegere a medicilor veterinari. Nici nu ar putea fi altfel, în măsura în care efectele benefice ale postbioticelor sunt documentate și publicate în studii de specialitate, dar se constată foarte ușor de către medicii veterinari.

Postbiotice cu efect probiotic recomandate: Zoolac Propaste și ZooLac Multipaste

ZooLac Propaste și ZooLac Multipaste sunt două produse care conțin postbiotice cu efect probiotic. Acestea sunt fabricate de Biofarm și sunt recomandate pentru a stabiliza flora intestinală și pentru a ajuta la prevenirea tulburărilor gastrointestinale la animalele de companie și la animalele de fermă.

ZooLac Propaste este un produs pastă probiotică ce conține postbiotice și este recomandat în special pentru câini și pisici, dar poate fi utilizat și la alte animale. Acesta poate fi utilizat în perioade de stres, în timpul schimbărilor de dietă, în timpul tratamentelor cu antibiotice sau atunci când există un risc de diaree.

zoolac propaste dyntec probiotic

ZooLac Propaste, așa cum știu deja medicii veterinari, stabilizeaza digestia si echilibreaza flora bacteriana in tractul intestinal prin colaborarea cu bacteriile bune si cu sistemul imunitar al animalului.

ZooLac Multipaste, pe de altă parte, este conceput pentru a fi utilizat la o varietate mai mare de animale, inclusiv la animalele de fermă, precum vacile, porcii și păsările. Acesta poate fi utilizat pentru a ajuta la gestionarea tulburărilor digestive și pentru a promova o microfloră intestinală sănătoasă.

zoolac multi paste dyntec probiotic

Între cele mai apreciate beneficii ale acestui produs, sunt reducerea riscului de apariție a diareei secundare atunci când este utilizat simultan cu tratamentul antibiotic oral, dar și tratarea contaminării microbiene a intestinului.

Modalitate de Aplicare

Pentru a maximiza beneficiile oferite de aceste postbiotice, este important să le administrați corect. ZooLac Propaste și ZooLac Multipaste pot fi administrate direct în gura animalului sau pot fi amestecate cu hrana. Dozajul va depinde de specia și de greutatea animalului, de aceea este esențial să urmați instrucțiunile producătorului.

În concluzie, postbioticele cu efect probiotic reprezintă o nouă direcție promițătoare în medicina veterinară. Produse precum ZooLac Propaste și ZooLac Multipaste demonstrează posibilitățile oferite de această nouă clasă de terapie și pot fi considerate un instrument valoros în îngrijirea sănătății animalelor.

Cu toate acestea, ca și în cazul oricărui produs de îngrijire a sănătății animalelor, este important să consultați întotdeauna un medic veterinar pentru sfaturi specifice privind utilizarea acestora.

isathal 10 mg

Pentru probleme oculare, recomandăm ISATHAL, un medicament pe bază de Acid Fusidic.

Acesta vine sub formă de soluție oftalmică și conține 10 mg Acid Fusidic la 1 g de picături. Folosirea Isathal se recomandă pentru tratamentul infecțiilor oculare necomplicate la câini cauzate de bacteriile gram-pozitive sensibile la acid fusidic. Produsul nu trebuie utilizat însă în cazurile de conjunctivită asociată cu Pseudomonas spp.

Tratamentul este simplu: o picătură de produs medicinal veterinar trebuie instilată în ochiul afectat de două ori pe zi. Tratamentul trebuie continuat timp de cel puțin 24 de ore după ce ochiul a revenit la normal.

Acid fusidic pentru pielea animalelor

isaderm

Pentru problemele dermatologice ale patrupedelor, recomandăm Isaderm. Acesta este perfect pentru tratamentul local al piodermitei superficiale la câini, cum ar fi dermatită acută umedă (“focare naturale”) și dermatită cu eritem (dermatită a pliului cutanat).

Piodermita superficială este cu ușurință tratată de Isaderm, iar proprietarii animalelor de companie cunosc prea bine acest lucru.

Acidul fusidic rămâne un antibiotic valoros în medicina veterinară, cu un spectru larg de activitate antibacteriană și o bună tolerabilitate. Este eficient în combaterea unei varietăți de infecții bacteriene, oferind astfel un nivel înalt de protecție pentru sănătatea animalelor noastre de companie.

Astfel, acidul fusidic va fi mereu în oferta Biotur pentru tratarea patrupedelor.

Aveți nevoie de postbiotice cu efect probiotic?