acid fusidic pentru animale

Beneficiile acidului fusidic în medicina veterinară

Acidul fusidic, un antibiotic provenit din specia de ciupercă Fusidium coccineum, este folosit în mod extensiv în medicina veterinară și nu numai. Acest antibiotic are o gamă largă de acțiune și este cunoscut pentru eficiența împotriva bacteriilor Gram-pozitive, inclusiv tulpinile rezistente la meticilină ale Staphylococcus aureus (MRSA).

În practica veterinară, acidul fusidic este adesea utilizat pentru a trata diverse infecții bacteriene la animalele de companie și de fermă.

Ca unul dintre cei mai importanți furnizori ai clinicilor și cabinetelor veterinare din România, Biotur are o ofertă în gama de medicamente pe bază de acid fusilic. În cele ce urmează vom prezenta beneficiile și aplicabilitatea acidului fusilic, și vă vom recomanda produsele din această gamă.

Beneficiile acidului fusidic

Acidul fusidic are o gamă largă de aplicabilitate, iar veterinarii cu experiență cunosc cu siguranță acest lucru. Vom enumera pe scurt câteva beneficii și vom vedea care sunt recomandările Biotur pentru folosirea propice a acidului fusidic în practica veterinară.

Combaterea infecțiilor bacteriene

Acidul fusidic este un antibiotic bacteriostatic, ceea ce înseamnă că împiedică multiplicarea bacteriilor. Acesta funcționează prin inhibarea sintezei de proteine în bacterii, întrerupând astfel procesul de diviziune celulară.

Acest lucru îl face extrem de util în tratamentul infecțiilor bacteriene la animale. Din acest motiv, medicamentele pe bază de acid fusidic constituie una dintre alegerile frecvente atunci când se recomandă tratamentul infecțiilor bacteriene la animalele de companie. De aici și cererea ridicată pentru medicamente pe bază de acid fusidic.

Rezistența redusă la antibiotice

Este de notorietate faptul că rezistența la antibiotice este o problemă tot mai mare în prezent. Am ajuns aici nu numai pentru că existau suficiente tulpini bacteriene rezistente la antibiotice, dar și pentru că în trecut s-a procedat la recomandarea unor antibiotice pe scară largă ce au contribuit la creșterea în timp a tulpinelor la anumite antibiotice.

Cu toate acestea, cidul fusidic rămâne eficient împotriva multor tulpini bacteriene rezistente la alte antibiotice. Acestea includ tulpinile rezistente la meticilină ale Staphylococcus aureus (MRSA), care pot cauza infecții severe și potențial letale la animale.

Din acest motiv, medicamentele pe bază de acid fusidic sunt deseori recomandate de veterinari, în special în cazurile în care se observă o rezistență a infecției la alte antibiotice.

Flexibilitate în administrare

Pentru că nu toate animăluțele tolerează medicamentele sub orice formă, de multe ori veterinarii sau proprietarii animalelor optează pentru o anumită variantă de medicament, mai tolerabilă de către patruped. Aici acidul fusidic are un avantaj, întrucât poate fi administrat sub formă de unguent, cremă, picături pentru ochi, și capsule sau tablete orale, ceea ce oferă o flexibilitate în tratamentul diferitelor tipuri de infecții la animale.

Vom vedea că Biotur aduce acid fusidic atât sub formă de picături oftalmice, cât și sub formă de cremă.

Tolerabilitate

Acidul fusidic este, în general, bine tolerat de majoritatea animalelor, cu efecte secundare minime. Deși, ca orice medicament, poate avea unele reacții adverse, acestea sunt, în general, ușoare și trec de la sine după întreruperea tratamentului. Este un avantaj, mai ales atunci când animăluțul este mai sensibil la anumite medicamente sau compuși.

Utilizare acid fusidic – recomandările Biotur

Acidul fusidic este frecvent utilizat în tratamentul dermatitelor bacteriene la câini și pisici. Datorită proprietăților sale antibacteriene, acesta este eficient în eliminarea bacteriilor care pot cauza iritații ale pielii, inflamații și alte probleme dermatologice.

Acidul fusidic se regăsește și în oferta Biotur – aducem pentru cabinetele veterinare din partenere cele mai bune medicamente pentru ca veterinarii să poată trata așa cum se cuvine patrupedele.

Acid fusidic pentru probleme oculare

isathal 10 mg

Pentru probleme oculare, recomandăm ISATHAL, un medicament pe bază de Acid Fusidic.

Acesta vine sub formă de soluție oftalmică și conține 10 mg Acid Fusidic la 1 g de picături. Folosirea Isathal se recomandă pentru tratamentul infecțiilor oculare necomplicate la câini cauzate de bacteriile gram-pozitive sensibile la acid fusidic. Produsul nu trebuie utilizat însă în cazurile de conjunctivită asociată cu Pseudomonas spp.

Tratamentul este simplu: o picătură de produs medicinal veterinar trebuie instilată în ochiul afectat de două ori pe zi. Tratamentul trebuie continuat timp de cel puțin 24 de ore după ce ochiul a revenit la normal.

Acid fusidic pentru pielea animalelor

isaderm

Pentru problemele dermatologice ale patrupedelor, recomandăm Isaderm. Acesta este perfect pentru tratamentul local al piodermitei superficiale la câini, cum ar fi dermatită acută umedă (“focare naturale”) și dermatită cu eritem (dermatită a pliului cutanat).

Piodermita superficială este cu ușurință tratată de Isaderm, iar proprietarii animalelor de companie cunosc prea bine acest lucru.

Acidul fusidic rămâne un antibiotic valoros în medicina veterinară, cu un spectru larg de activitate antibacteriană și o bună tolerabilitate. Este eficient în combaterea unei varietăți de infecții bacteriene, oferind astfel un nivel înalt de protecție pentru sănătatea animalelor noastre de companie.

Astfel, acidul fusidic va fi mereu în oferta Biotur pentru tratarea patrupedelor.

Aveți nevoie de acid fusidic?