Cestal Plus – antiparazitar intern pentru câini

Cestal Plus este un antiparazitar intern recomandat pentru tratamentul infestării cu viermi lați (cestode) și viermi cilindrici (nematode).

Câinii sunt animale care adulmecă, ling și își bagă botul peste tot, iar prin acest mod se pot infecta cu tot felul de paraziți (viermi).Pentru paraziți, câinii sunt ideali, fiind gazda perfectă. Dacă câinele dumneavoastră are diaree, vărsături, tușește, linge sau se târăște sau slăbește, este un semn clar al unei infecții parazitare. Având în vedere mulți dintre acești viermi se pot transmite de la câini la om, vom explica cum se face deparazitarea internă a câinilor și vom prezenta ce înseamnă acești viermi.

Biotur pune la dispoziția persoanelor juridice Cestal Plus, antiparazitarul intern special conceput pentru câini.

Cestal Plus – medicament intern antiparazitar

Dacă animalul prezintă simptome de infestare cu viermi și alți paraziți, este important să se administreze tratamentul antiparazitar cât mai din timp, pentru a preveni complicațiile care pot apărea odată cu această infestare.

Medicamentul vine sub formă de pastile masticabile, iar substanțele active sunt Praziquantel, Pirantel embonat și Fenbendazol.  Aceste substanțe sunt dovedite a acționa în special asupra viermilor lați și a celor cilindrici.

Cum se transmit viermii la câini?

Câinii se pot infecta printr-o varietate de moduri, iar infecțiile cu viermi apar de obicei prin ingestia de ouă sau spori de paraziți din apă, sol sau fecale contaminate. Teniile, de exemplu, se transmit prin ingerarea puricilor infectați, care sunt gazde pentru acest tip de parazit. La pui, infecția poate apărea de la mamă, încă din interiorul uterului sau prin alăptare.

Simptomele infestării cu viermi la câini

Pentru a identifica dacă animalul de companie este infestat cu viermi, există o serie de simptome pe care stăpânul le poate observa, si anume:

  • Pierdere în greutate
  • Modificări de comportament
  • Diaree
  • Vărsături
  • Degradarea blanei
  • Rezistență generală redusă
  • Sânge în scaun
  • Tuse
  • Abdomen tensionat

Cele enumerate mai sus sunt principalele simptome pe care câinele le poate prezenta în cazul infestării cu viermi, iar acestea nu trebuie ignorate.

Cestal Plus – mod de administrare

Tabletele se administrează direct sau înglobate în hrana câinelui, fără a fi necesară o dietă specială.

Pentru o deparazitare generală un tratament este suficient, dar în cazul unei infestaţii masive se recomandă repetarea dozei după 14 zile.
Datorită riscului de reinfestare, tratamentul trebuie repetat la fiecare 3 luni.
Pentru a se asigura doza corectă, greutatea corporală a animalelor va fi stabilită cât mai exact.

Cestal Plus – contraindicații

La animalele cahectice produsele pe bază de pirantel trebuie administrate cu precauţie. A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipenţi.

Cestal Plus – reacții adverse

Toxicitatea acută a produsului este >2000 mg/kg greutate corporală.
În timpul testelor privind siguranţa produsului la animale nu s-au observat reacţii adverse clinice, hematologice sau biochimice, chiar atunci când s-au administrat de trei ori dozele terapeutice.
Nu s-au observat efecte secundare pe perioada testelor clinice.
Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

Cestal Plus – alege Biotur împotriva viermilor la câini

Deparazitarea internă realizată periodic este extrem de importantă pentru sănătatea câinilor, dar și a stăpânilor, deoarece acești paraziți se pot transmite în unele cazuri și la oameni, în special la copii. Pentru a preveni și trata această problema, Biotur vă pune la dispoziție antiparazitarul intern Cestal Plus, special conceput pentru câini.

Pe Biotur Shop puteți găsi o gamă variată de produse destinate animalelor de companie și celor de fermă, precum jucării, mâncare de calitate, produse farmaceutice, produse de îngrijire și multe altele.

Trimiteți-ne e-mail