Advantix tratament purici câini

Advantix – antiparazitar extern pentru câini

Advantix este un antiparazitar extern destinat câinilor, care previne și tratează infestarea cu purici. Ingredientele sale active unice vizează insectele dăunătoare, oferind câinelui o protecție suplimentară împotriva puricilor, căpușelor și a altor dăunători.

Câinii pot lua purici în mai multe moduri. Unul dintre ele este contactul cu alți câini infestați cu purici în timpul unei plimbări, al unei partide de joacă în parcul pentru câini sau din spațiile verzi frecventate de alți căței. Puricii pot, de asemenea, să ajungă în casa stăpânului prin atașarea la șosete, la pantaloni sau la pantofi.

Biotur pune la dispoziția persoanelor juridice Advantix, antiparazitarul extern special conceput pentru câini.

Advantix – medicament topic antiparazitar

Puricii și căpușele pe care câinele îi poate contracta trebuie eliminați cât mai devreme de pe pielea animalului, pentru a nu se ajunge la probleme dermatologice precum dermatita, psoriazis sau alte simptome mai grave.

Fiecare pipetă conține substanțele imidacloprid și permetrină. Produsul poate fi utilizat și ca parte a strategiei de tratament împotriva dermatitei alergice determinate de purici (FAD). Produsul prezintă activitate acaricidă şi repelentă (de îndepărtare) timp de până la patru săptămâni (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus) sau trei săptămâni (Dermacentor reticulatus) împotriva infestaţiilor cu căpuşe.

Antiparazitar extern pentru câini – simptome

Pentru a identifica dacă animalul de companie este infestat cu purici sau căpușe, există o serie de simptome pe care stăpânul le poate observa, si anume:

  • Scărpinatul intens, în special în zona gâtului
  • Roșeață în zona afectată
  • Umflături sau gâlme la nivelul pielii câinelui

De asemenea, stăpânii trebuie să fie atenți în permanență și să verifice blana si pielea câinelui, cu precădere în zona urechilor, a gâtului, a labelor și a burții.

Advantix – mod de administrare

Se face o cărare în părul câinelui între omoplați și se aplică conținutul pipetei pe piele, fără a se masa. Se pune vârful pipetei cu doza unică pe piele și se presează pipeta de mai multe ori pentru a goli conținutul direct pe piele în mai multe locuri pe spate.

Schema de dozare este următoarea:

Doza minimă recomandată este de: 10 mg / kg greutate vie (g.v.) imidacloprid şi 50 mg / kg greutate vie (g.v.) permetrină echivalent cu 0.1ml/kg g.v.

Pentru a reduce re-infestările cu noi purici este recomandat să fie trataţi toţi câinii dintr-o familie (gospodărie). Alte animale de companie din aceeaşi familie sau gospodărie trebuie tratate cu produse corespunzătoare.

Advantix – contraindicații

În absenţa datelor disponibile produsul nu va fi folosit la căţei cu vârsta mai mică de 7 săptămâni. Nu se utilizează în cazuri cunoscute cu hipersensibilitate la substanţele active. Nu se utilizează la pisici.

Advantix – reacții adverse

Rareori poate apărea o sensibilitate trecătoare la nivelul dermului (cu creşterea pruritului, alopecie şi eritem la locul de aplicare) sau apatie. Otrăvirea câinilor după ingerare accidentală poate să apară în cazuri rare. În aceste cazuri pot să apară şi semne neurologice cum sunt tremurături şi apatie. Se va aplica un tratament simptomatic, sub supravegherea medicului veterinar. Nu există antidot specific.

Advantix – alege Biotur împotriva căpușelor și a puricilor

Deparazitarea externă este extrem de importantă pentru sănătatea câinilor pe toată durata anilor, însă primăvara trebuie acordată o atentie sporită, pentru că în această perioadă se dezvoltă paraziți externi foarte periculoși. Pentru a preveni și trata această problema, Biotur vă pune la dispoziție antiparazitarul extern Advantix, special conceput pentru câini.

Pe Biotur Shop puteți găsi o gamă variată de produse destinate animalelor de companie și celor de fermă, precum jucării, mâncare de calitate, produse farmaceutice, produse de îngrijire și multe altele.

Trimiteți-ne e-mail