Tendințe în industria pet food

Tendințe în industria pet food pentru anul 2024

Industria pet food este în continuă creștere, și suntem convinși că anul 2024 nu va face excepție. Conform unui studiu realizat de Euromonitor International, piața globală a alimentelor pentru animale de companie va ajunge la 103,6 miliarde de dolari în 2024. Acest lucru se datorează în principal creșterii numărului de case cu animale de companie, precum și a preocupărilor crescânde ale proprietarilor de animale pentru sănătatea și bunăstarea animalelor lor de companie.

Aceasta nu face decât să ne bucure, întrucât, așa cum prietenii paginii noastre știu deja, motto-ul nostru este „Importăm și distribuim bunăstare animalelor din 1996”. Și vom continua să o facem și de acum încolo.

Creșterea popularității alimentației personalizate pentru animale de companie

Proprietarii de animale de companie sunt din ce în ce mai interesați să ofere animalelor lor de companie o dietă care să răspundă nevoilor specifice ale acestora. Acest lucru se datorează în principal creșterii gradului de conștientizare a importanței unei alimentații sănătoase pentru animalele de companie.

Există mai multe modalități prin care proprietarii de animale de companie pot personaliza dieta animalelor lor de companie. O modalitate este de a alege alimente care sunt create în formule specifice pentru a satisface nevoile specifice ale animalului, cum ar fi vârsta, rasa, nivelul de activitate sau starea de sănătate.

O altă modalitate este de a amesteca și potrivi diferite alimente pentru animale de companie pentru a crea o dietă care să satisfacă nevoile individuale ale animalului. De exemplu, alimentația câinilor de talie mică diferă de alimentația raselor mai mari. La fel,  alimentația unei anumite rase de câini diferă de alinentația altor rase.

Personalizarea alimentației animalelor de companie este una dintre tendințele anului 2024, iar Biotur conștientizează acest lucru și oferă o varietate de produse pentru hrana animăluțului tău de companie.

Creșterea cererii pentru alimentație sănătoasă pentru animale de companie

Proprietarii de animale de companie sunt din ce în ce mai conștienți de importanța unei alimentații sănătoase pentru animalele lor de companie. Acest lucru se datorează în principal creșterii gradului de conștientizare a legăturii dintre alimentație și sănătatea generală a animalului de companie.

Există mai multe modalități prin care alimentația pentru animale de companie poate fi considerată sănătoasă. Spunem că alimentația este sănătoasă atunci când este bogată în nutrienți, cum ar fi proteinele, grăsimile sănătoase, vitaminele și mineralele. Pe de altă parte, alimentele sănătoase sunt lipsite de ingrediente artificiale, cum ar fi conservanți, coloranți și arome.

Fie că vorbim despre hrană pentru câini sau hrană pentru pisici, Biotur vine în întâmpinarea proprietarilor de animale și oferă o varietate de produse sănătoase, care să contribuie la buna dispoziție a animăluțului tău de companie, dar și a gradului de implicare al stăpânului în bunăstarea animalului de companie.

Creșterea cererii pentru produse sustenabile pentru animale de companie

Proprietarii de animale de companie sunt din ce în ce mai preocupați de impactul pe care îl au alegerile lor asupra mediului. Acest lucru se datorează în principal vizibilității din ce în ce mai mari a problemelor de mediu, cum ar fi schimbările climatice și poluarea.

În ceea ce privește produsele, ca iubitori de pisici, de exemplu, alegem o litieră de plastic sau una de inox care te ține o viață și nici nu poluează la fel ca plasticul? Cumpărăm jucării din plastic sau jucării din plută, de exemplu? Alegerea pe care o facem noi azi, ca iubitori de animale, impactează planeta pentru generații întregi. Și dacă iubim animalele, cu siguranță iubim planeta.

Pe de altă parte, există mai multe modalități prin care alimentele pentru animale de companie pot fi considerate sustenabile. O modalitate este de a fi produse în mod durabil, folosind resurse eficiente și evitând deșeurile, ceea ce înseamnă selectarea producătorilor. Sau de a folosi ingrediente sustenabile, cum ar fi ingredientele locale sau produsele din agricultura regenerativă.

Indiferent ce alegeri facem, ar trebui mereu să prioritizăm sustenabilitatea sau producătorii care au introdus un proces de asigurare a sustenabilității în lanțul de producție și distribuție.

Creșterea cererii pentru tehnologie pentru îngrijirea animalelor de companie

Așa cum am aflat într-un articol anterior, proprietarii de animale de companie sunt din ce în ce mai interesați să folosească tehnologia pentru îngrijirea animalelor de companie. Creșterea accesului la tehnologie și dorința de a găsi modalități noi și inovatoare de a îngriji animalele de companie influențează aceste decizii.

Nu puteam să trecem peste acest capitol fără să vorbim despre inteligență artificială. Aceasta ajută cabinetele veterinare să ofere de la investigații, identificare diagnostic, tratamente și până la planuri alimentație personalizată pe rasa, talia și personalitatea animalului.

Tendințele menționate mai sus vor continua să influențeze industria pet food și în anii urmatori. Producatorii de alimente și jucării pentru animale de companie care vor reusi sa se adapteze la aceste tendinte vor fi cei care vor avea succes in acest domeniu.

Vizitați magazinul