Pești Guppy – sfaturi de îngrijire
Peștii Guppy sunt cea mai cunoscută specie de pești din acvariu și sunt ușor de întreținut. De aceea, sunt recomandați pentru cei care doresc să-și achiziționeze pentru prima dată un acvariu. Ei fac parte din familia Poecilidae. Acvariștii preferă această specie, întrucât se înmulțesc repede și se pot crea exemplare deosebite, dacă există încrucișări. Coloritul deosebit al acestor pești îi face atractivi și pentru copii. Coada frumos colorată, care se remarcă prin forma de evantai, este o caracteristică a masculilor. De asemenea, peștii Guppy nu cresc foarte mult, aceștia ajungând să aibă la maturitate 2 – 3 cm. Această specie de pești va aduce culoare în acvariul tău.
Pești Guppy – informații utile despre această specie de pești
Peștii Guppy sunt o specie de pești foarte prietenoasă și sunt ușor de îngrijit. Dacă aveți în plan să achiziționați pești pentru acvariu, Guppy trăiesc în bancuri, de aceea este indicat să achiziționezi mai mult de 5 exemplare. În caz, contrar aceștia se vor simți singuri, lucru care le poate dăuna. Peștii Guppy pot fi destul de stresanți pentru alți pești, întrucât au obiceiul să îi urmărească pe ceilalți din acvariu, însă fără a le face rău. De asemenea, Guppy sunt o pradă ușoară, de aceea nu este indicat să îi puneți să conviețuiască cu alți pești mai agresivi. Puteți să puneți în acvariu pești Molli, Xifo, sau alte specii de dimensiuni mici. Peștii Betta sunt o specie teritorială și nu pot fi ținuți împreună cu pești Guppy, din cauza comportamentului lor agresiv.
Peștii Guppy sunt originari din America de Sud, fiind întâlniți în apele din Amazon, Venezuela, Trinidad Tobago sau Caraibe. De-a lungul timpului, aceștia au ajuns să ajuns să populeze apele dulci ale coloniilor engleze tropicalr, în Indonezia, Madagascar și în bazinul Mării Mediterane.
Pești Guppy – femelă vs. mascul
Există câteva diferențe între peștii Guppy, în funcție de sexul acestora. Lungimea masculilor se încadrează între 3 și 4 cm, iar femelele sunt puțin mai mari, măsurând 5 – 6 cm. De asemenea, coloritul impresionant îl regăsim la ambele sexe, femelele fiind de obicei gri cu nuanțe de galben sau galben-verzui, iar marginea solzilor este mai închisă la culoare. Masculii se deosebesc prin pete mari și colorate pe corp, iar marginile aripioarelor sunt strălucitoare. Oricine ar putea să facă diferența între un mascul și o femelă, din cauza anumitor trăsături inconfundabile.
Pești Guppy – reproducere
Peștii Guppy sunt vivipari. Ce înseamnă acest lucru? Peștii vivipari sunt cei care nasc pui vii. Această specie de pești nu se înmulțesc prin icre, ci nasc pui vii în acvarii. De cele mai multe ori, unii pești care nasc pui vii îi mănâncă, de aceea este indicat să fie separați după naștere. Puteți să scoateți părinții din acvariu, sau să amplasați o maternitate care se scufundă în acvariu. Biotur Shop vă pune la dispoziție o astfel de maternitate pentru peștii Guppy, care se fixează în interiorul acvariului. Peștii Guppy ajung la maturitate la vârsta de 3 luni. Este indicat să achiziționați un acvariu mare, spațios și foarte bine oxigenat.
Peștii Guppy – pregătirea acvariului
Un acvariu potrivit pentru pești Guppy este unul de dimensiuni mari, de aproximativ 30 – 40 de litri, întrucât aceștia au nevoie de spațiu. Regula este următoarea: un pește de dimensiunea de 5 cm are nevoie de 6 litri de apă, așadar cinci – șapte pești au nevoie de cel puțin 30 litri. Aveți grijă la reproducerea acestora, pentru a nu suprapopula acvariul. Pentru menținerea calității apei este necesar să schimbați apa o dată pe săptămână. Puteți să scoateți apa cu ajutorul unui furtun, iar cu ajutorul unei cârpe veți curăța pereții acvariului, pentru a îndepărta algele care s-au așezat pe pereții acvariului. După ce ați curățat corespunzător acvariul, puteți completa cu apa la temperatura camerei, întrucât peștii Guppy nu sunt rezistenți la schimbările bruște de temperatură.
Pești Guppy – hrană
Peștii Guppy sunt animale omnivore și nu sunt o specie pretențioasă la mâncare. În magazinele de specialitate puteți găsi hrana ideală pentru această specie. Peștii pot fi hrăniți cu fulgi de spirulină, spanac, lăptuci, mâncare uscată pentru peși, purici de baltă, etc. Guppy nu au nevoie de o cantitate mare de mâncare pe zi, întrucât hrana în exces poate duce la îmbolnăvirea acestora. Este ideal să îi hrăniți de 3 sau 4 ori pe zi, în cantități mici. Pe platforma Biotur Shop, puteți achiziționa hrană uscată de calitate pentru pești Guppy. TROPICAL GUPPY este îmbogățită în sare marină, care afectează în mod pozitiv nivelul de electroliți și a presiunii osmotice, care la rândul său, afectează în mod direct rata de sarcină, travaliu și rata de supraviețuire. Conține ingrediente de origine vegetală, inclusiv spirulină care reglează procesele digestive. De asemenea, aportul ridicat de proteine și vitamine optim echilibrate și elemente chimice asigură o creștere constantă și o stare de sănătate excelentă.
În concluzie, dacă sunteți doritori să vă achiziționați un acvariu, specia de pești Guppy este ideală pentru începători în acvaristică.