powdered milk for calves

Laptele praf pentru viței – începe cu o alimentație de bază corectă pentru o creștere armonioasă

Laptele praf pentru viței este esențial pentru o creștere sănătoasă și armonioasă a puiului. Hrănirea corectă a acestor animale permite o dezvoltare rapidă. Vițelul la naștere are nevoie de un sistem imunitar puternic, iar acest lucru este posibil prin administrarea vitaminelor, nutrienților și suplimentelor necesare. Vițeii au nevoie de o îngrijire atentă, mai ales în primele luni de viață. După fătare, se verifică semnele vitale ale animalului, se curăță căile respiratorii și se masează corpul pentru activarea circulației. Un ultim pas foarte important este dezinfectarea cordonului ombilical. Acest proces trebuie realizat cu iod cu fiecare 12 ore până se va usca complet. În continuare, vom discuta despre metodele de hrănire a vițelului.

Laptele praf pentru viței – substituent la alimentația naturală

Vițelul poate fi hrănit pe cale naturală, mixtă sau artificială. Laptele praf pentru viței este un substituent al laptelui de vacă. Cu toate că acestă metodă este una mai economică de creștere a vițeilor, este esențial ca în primele două săptămâni, vițelul să fie hrănit cu colostru pentru o dezvoltare sănătoasă. Alăptarea artificială se poate face cu un bidon sau găleată. După fiecare hrănire a vițeilor, recipientele de unde au băut lapte se vor spăla prima dată cu apă rece, după aceea cu apă caldă și sodă, iar la final cu apă fierbinte. Gălețile se vor pune cu gura în jos, pe un raft, pentru a se usca. Proprietarii de animale trebuie să se asigure că dezinfectează eficient toate recipientele de unde mănâncă puii alimente, pentru a nu exista riscul de infectare cu diferite bacterii.

Biotur vă pune la dispoziție lapte praf pentru viței de înaltă calitate, având nutrienții necesari pentru o bună funcționare a sistemului digestiv al vițeilor. Pe platforma Biotur Shop puteți găsi subtituent pentru laptele de vacă, ideal pentru hrănirea vițeilor:

  • Lapte praf viței Primolac > 3 zile, sac 20 kg: Primolac este o hrană echilibrată, de înaltă calitate, pentru hrana vițeilor. Este produs din ingrediente pe bază de lapte și zer, de înaltă calitate, ce permite să se înceapă hrănirea vițeilor cu PRIMOLAC imediat după colostru. Eficiența și protecția antidiareică, garantează o creștere sănătoasă și o conversie a hranei excelentă. Mulțumită calității excepționale și aromei speciale, PRIMOLAC este acceptat de viței cu uşurinţă. Componente: concentrat de grăsimi din lapte, zer praf, faina de soia. Laptele praf Primolac conține proteină brută, grăsimi vegetale și uleiuri, cenușă brută, fibre brute, lactoză, Calciu, Proteine.
  • Lapte praf viței Vitalac >14 zile, sac 20 kg: VITALAC este special conceput pentru hrănirea anticipată și este potrivit pentru toate sistemele de alimentare. Bazat pe o gamă completă de produse din zer, permite ca hrănirea cu VITALAC să se înceapă după două săptămâni de viață, în perioada de tranziție (2-3 zile). Trebuie amestecat într-o proporție de jumătate la jumătate cu laptele de vacă. Componente: zer praf, făină de soia, concentrat de zer , gluten grâu.
  • Lapte praf viței Pollac – Pollac este un concentrat care va permite să faceți un start perfect echilibrat, ducând la un potențial de creștere optim. Acesta conține proteine vegetale și proteine din lapte  de înaltă calitate, cu proporție corespunzătoare de aminoacizi și lactoză. Combinând Pollac cu materiile prime pe care le aveți la indemână,  vă asigurăm că toate cerințele nutriționale sunt îndeplinite și constituie baza perfectă.

Lapte praf pentru viței – administrare

Atunci când aveți un vițel de hrănit, este esențial să respectați câteva reguli, pentru o creștere și dezvoltare sănătoasă a animalului. Proprietarul trebuie să îi pregătească vițelului după naștere un loc călduros, de preferat cu un strat gros de paie. Acesta poate fi așezat într-un hambar uscat și încălzit. Laptele praf pentru viței poate fi administrat după 6 zile de la naștere, după ce puiul a consumat colostru. Este indicat să consume colostru în primele 30 de minute de la naștere, întrucât acesta le oferă anticorpii necesari. Colostrul are o valoare nutritivă mai mare decât laptele obișnuit, fiind de 2-4 ori mai bogat în vitamine, proteine și grăsimi. De cele mai multe ori, fermele aleg să hrănească vițeii cu lapte praf, întrucât este o metodă mai economică. Dacă vițeii se hrănesc de la mama lor, nu veți putea ține o evidență a cantității de lapte consumată. Iată câteva sfaturi de urmat atunci când aveți un vițel în gospodărie:

  • Vițeii trebuie hrăniți de cel puțin de două ori pe zi, iar locul unde stau trebuie curățat corespunzător, și înlocuit așternutul atunci când este murdar
  • În primele șapte zile de viață ale vițelului, administrați doar colostru, pentru a căpăta imunitate. Imediat după naștere, în primele 30-40 de minute, vițelul va consuma colostru, al cărui volum ar trebui să fie de aproximativ 10-15% din propria greutate.
  • Gălețile sau biberoanele cu care au fost hrăniți vițeii trebuie curățate și igienizate corespunzător după fiecare folosire
  • Vițelul se înțarcă la vârsta de 50-60 de zile.

Pe Biotur Shop veți găsi înlocuitori de lapte pentru animalele de la fermă de calitate pentru o creștere sănătoasă a animalului. Produsele oferite sunt de înaltă calitate și au în compoziția lor vitaminele și nutrienții necesari pentru ca vițeii să aibă un sistem imunitar puternic.

Trimiteți-ne e-mail